AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, mazbatasını aldı. Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığına atanan Yanar Mazbatasını Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’tan aldı.
AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca da Yanar'ı tebrik etti.
Mazbatasını alan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar şu açıklamalarda bulundu:

Aktif siyasette, 27 Mart 2012 tarihinde Merkez İlçe Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak girdiğim bu kutlu davada bu zaman kadar Partimin çeşitli kademelerinde görev yaptım 2014 Yerel Seçimlerinde İl Belediye Meclis Üyesi seçildim ve hemen akabinde İl Gençlik Kolları Başkanı olarak bu zamana kadar görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım.
Bilindiği üzere, AK Parti Nevşehir İl Başkanımız kıymetli abim Sayın Mehmet Ali Tanrıver’in yeni dönemde aday olmayacağını açıklaması üzerine Genel Merkezimiz tarafından yeniden yetkilendirilme çalışmaları başlamıştır ve bunun üzerine Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız İlimizde bir temayül çalışması gerçekleştirmiş ve ben de bu süreçte Genel Merkezimizin isteği ve de yapılan istişareler neticesinde Nevşehir İl Başkan adayı oldum.
02.10.2017 günü Teşkilatımızdan diğer il başkanı adaylarımız kıymetli büyüklerim Ali Kemikkıran, Edip Avşar ve Mehmet Yalçın ile birlikte Genel Merkezimize çağırılarak, İl Başkanımızın belirlenmesi noktasında mülakatlar yapılmış ve neticesinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tek tek görüşmeler sonrası şahsıma Nevşehir İl Başkanlığı tevdi edilmiştir.
2012 yılından bu yana omuz omuza gecemizi gündüzümüze katarak bu kutlu davaya hizmet ettiğimiz değerli büyüğüm kıymetli İl Başkanım Mehmet Ali Tanrıver’den bu bayrak yarışını teslim almanın haklı gururunu yaşıyorum. Kendisinin gerek seçim çalışmaları, gerekse teşkilat çalışmaları ve halkımızla birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiği onurlu dava duruşunu ve en üst noktalara taşıdığı bu teşkilat çıtasını bizde birlik ve beraberlik çerçevesinde daha da yukarılara çekme çabasında olacağız.
Bu emaneti tarafıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çalışmalarımızda destek olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma, Teşkilat Başkanımız Sayın Mustafa Ataş’a, Gençlik Kolları Genel Başkanım Melih Ecertaş 'a, MKYK üyemiz kıymetli kardeşim İsa Sinan Göktaş 'a ,Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider'e, şehrimize büyük emekleri olan geçmiş dönem milletvekillerimiz Ahmet Erdal Feralan, Mehmet Elkatmış, Mahmut Dede, Rıdvan Köybaşı, Osman Seyfi ye, Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver'e, Eski il başkanlarımız Zafer İnanır, Ersan Erkut, Kazım Sunar'a , Valimiz İlhami Aktaş'a, Kadın kolları Başkanımız Nihal Kutlar'a, benim canım teşkilatım göz bebeğim gençlik teşkilatıma, Merkez İlçe Başkanımız Salih Açıkgöz’e temsil ettikleri ilçeleri için en iyisi olsun isteyen fedakar ve cefakar ilçe başkanlarım Ahmet Fatih Kesal, Ramazan Gül, Halil Aksüt, Kürşat Koç, Yusuf Koçak, Fatih Aral ve Aynur Asiltürk'e, bulundukları belediyeler için daha fazla nasıl hizmet ederim diyen tüm belediye başkanlarıma, değer verdiğimiz belde başkanlarıma, kıymetli mahalle başkanlarıma, değerli Belediye meclis üyelerimize, köyler için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Genel meclis Başkan ve üyelerimize, milletvekillerimizin değerli danışmanları Ferhat Göktürk, Ali Kemikkıran, Mehmet Gösterişli, Metin Sakınç, Yasin Güneş, Ali Dolaşmaz ve teşkilatımızın her kademesinde görev almış alacak fedakar yöneticilerine, Nevşehir’imizin mihenk taşları olan ve hepsi ayrı bir değerde İlimizi temsil eden Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkan ve Yöneticilerine, Vakıf ve Dernek Başkanlarımız ve yönetimlerine, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Gerek şahsımı arayarak, gerek mesaj atarak ve gerekse de sosyal medya üzerinden tebrik eden arkadaşlarıma, kardeşlerime ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, tüm gazeteci arkadaşlarımıza ve aileme de çok teşekkür ediyorum. Yoğunluktan dolayı cevap vermeyi atladıklarım var ise haklarını helal etsinler.
Ve son bir teşekkürü de Nevşehirli hemşerilerimize yapmak istiyorum. Partimize, vatanına, bayrağına sahip çıkarak bizlere her platformda destek veren aziz hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin 2023, 2053 ve de 2071 e giden hedefleri doğrultusunda şehrimizin tüm dinamikleri ile istişareli bir şekilde , güdümlü olarak değil uyumlu bir şekilde herkesimi kucaklayarak Şehrimiz vatanımız, milletimiz, bayrağımız,devletimiz ve de tüm Türk İslam coğrafyası için canla başla haydi Bismillah diyoruz..