AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar'ın kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından şimdi tüm gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrildi. Yeni başkanın belirlenebilmesi için bugün AK Parti’de temayül yoklaması yapıldı.

İl Başkanı M.Rauf Yanar'ın devam etmeme kararını açıklamasının ardından Kapadokya Kültür Merkezinde bugün gerçekleştirilen Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı temayül yoklaması sona erdi. Temayül Yoklaması’nda Partili ilçe Belediye Başkanları, ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri sandık başına giderek başkan adayı olmasını istediği isimleri sandığa attı.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA 3 İSİM YAZILDI

AK Parti Genel Merkezi; yeni il başkanının belirlenmesi için bugün temayül yoklaması yaptı. Temayül yoklamasında, oy kullanacak kişilerden 3 isim yazmaları talep edildi. Oy kullanan kişiler il başkanı olarak görmek istedikleri üç kişinin ismini yazarak oylarını kullanmış oldu.

Sandıklar Ankara’da açılacak..

Muhammed Feyzi Aygün, Ali Kemikkıran, Ergün Elmacı, Serhat Sonugelen’in aday olduğu temayülde kullanılan oylar açılmadan gelen koordinatör ve milletvekili tarafından Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne götürülerek orada açılacağı öğrenildi.

AK Parti'de önce temayül sonra mülakat

Nevşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ile Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tarafından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı Binasında mülakat ve istişareler gerçekleştirildi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar’ın, yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için önce temayül sonrasında da AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımıcısı ve Nevşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ile ile Düzce Milletvekili Ayşe Keşir  tarafından mülakat yapıldı.

Nevşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ile Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tarafından, AK Parti İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, eski ve yeni teşkilat üyeleriyle AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı Binasında bire bir görüşülerek  mülakat ve istişareler gerçekleştirildi.

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yaptığı açıklamasında; "Nevşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker başkanımız ile birlikte, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için temayül yoklaması, mülakatlar ve istişareler gerçekleştiriyoruz. Allah utandırmasın, hayırlı olsun..." dedi.

Sandıklar Ankara’da açılacak...

Muhammed Feyzi Aygün, Ali Kemikkıran, Ergün Elmacı, Serhat Sonugelen’in aday olduğu temayülde kullanılan oylar açılmadan gelen koordinatör ve milletvekili tarafından Ankara’ya AK Parti Genel Merkezi’ne götürülerek orada açılacağı öğrenildi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kim Olacak?

Temayül yoklamaları ve mülakatların ardından isimler Parti genel merkezinde değerlendirilerek, Milletvekillerinin görüşleri alınacak. Ardından öne çıkan üç isim Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştükten sonra bir isim başkan olarak belirlenecek.