AK Parti yönetimi ve milletvekilleri, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam'da bir araya geliyor.

 AK PArti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider de AK PArti Kızılcahamam kampına katıldılar.

AK Parti KIZILCAHAMAM'DA KAMPA GİRDİ...

AK Parti'nin eylül ayı sonundaki 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı da bugün Kızılcahamam'da başladı.

 

Dün akşamdan itibaren toplantının yapılacağı otele gelen parti yöneticileri, bakanlar ve milletvekilleri, bugün AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya katıldı.

 

Başbakan Erdoğan'ın toplantı açılışındaki konuşmasında önemli değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

 

Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda konuştu...

Başbakan Erdoğan, 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu

  

 

AK Parti yönetimi ve milletvekilleri, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam 'da bir araya geldi.

 

AK Parti'nin Eylül ayı sonundaki 4. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı da Kızılcahamam'da başladı.

 

Dün akşamdan itibaren toplantının yapılacağı otele gelen parti yöneticileri, bakanlar ve milletvekilleri, bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya katıldı.

 

Başbakan Erdoğan, kampa katılanlara hitap etti.

 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

 

3 Kasım 2002 seçimleri çok öenmlidir. Bu seçimden sonra Türkiye her anlamda önemli bir dönüm noktasına girdi. 3 Kasım'da ortaya çıkan sonuç sadece AK Parti'nin başarısı değildir. Bu seçim Türk milletinin kötü giden yönetime bir dur demesiydi. Milletin iradesini yücelten bir anlayış yönetime geldi. Elitist anlayış gitti, demokrasiye hak ve özgürlüklere inanan bir anlayış geldi. 3 Kasım AK Parti iktidarı için değil Türk demokrasisi için bir başlangıçtır. AK Parti laf üreten konuşmayı siyaset zanneden bir parti değildir. AK Parti hizmet üreten bir partidir. 10 yıldır yapamayacaklarımızı söylemedik, söylediklerimizi de Allah'a şükür yerine getirdik.

 

Yola çıkarken Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz dedik. Eğitim, sağlık adalet ve emniyet. Bu 4 temel taş üzerinde yükselen bir Türkiye var.

 

Eğitim alanında 6326 eğitim kurumu açıp ülkemize 181 bin 316 yeni derslik kazandırdık. Ülkemizdeki derslik sayısını 492 bine çıkardık. Bütçeden eğitime ayrılan pay 7,5 milyar lira seviyesindeydi. 2012'de 39 milyar liraya yükselttik. Bütün öğrencilerimize kitapları ücretsiz veriyoruz. Laboratuvar sayısını 19 binden 33 bine çıkardık.

 

Eğitim sistemini "444" kod adıyla yeniledik. Eksiklerimiz var, ama bu eksiklikleri tamamlayacağız ve önümüzdeki eğitim dönemi çok daha farklı olacak. Bu düzenlemeyle zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Zorunlu eğitim 28 Şubat'ın ardından yapılması gereken bir şeydi, ama ertelendi. Biz bunu yaptık. Biz yapınca bazıları çılgına döndü. Onlar yapsaydı büyük başarı olacaktı. Biz yapınca çılgına döndüler.

 

Kur'an-ı Kerim'i seçmeli ders haline getirdik. 470 bin öğrenci bu dersi tercih etti. Siyeri Nebi dersine de aynı şekilde 170 bin talep var.

 

Bütün evlatlarımızın eğtiim yardımlarından faydalanması için elimizden geleni yaptık. 10 yılda 358 bin öğretmen atayarak öğretmenlerimizin özlük haklarını iyileştirerek sorunları büyük ölçüde çözdük.

 

Bazı televizyon kanallarında veya derneklerde "Öğretmen oldum atanmıyorum" diyenler var. Herkes öğretmen olabilir, fakat bütün bunların atanabilmesi için devletin bütçe durumu ve atama için kurumların çalışma yapması gerekir. Bizim yaptığımız atamalar, geçmiş dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar fazla. Biz, öğretmen atamalarını artık tamamen sonuca erdireceğiz. Bu bir plandı. Plan hayata geçiyor.

 

Yükseköğrenimi imtiyaz olmaktan çıkarıp bütün öğrencilerimizin erişebileceği hak haline getirdik. Üniversite sayımızı 76'dan 168'e çıkardık. Ülkemizde üniversite bulunmayan il kalmadı. Birileri çıkıp diyor "Ne gerek vardı bu kadarına?" Biz bu adımları atarken bu ülkede fakir fukara garip gurabanın ayağına eğitim götürelim anlayışını benimsedik.

 

Yükseköğretim için Hakkari'den İstanbul'a gelemeyebilir, İzmir'e Ankara'ya gelemeyebilir diye bu adımı attık. İkinci neden de göçü engellemek. Üçüncü adım öğrencilerin o illerde olmasıyla başka illerdeki öğrencilerin de oraya gitmesiyle ortak kültür oluşturmanın gayreti..

 

Osmanlı'dan beri süren harç alınması uygulamasına son verdik. Yüksek öğrenim gören gençlerin barınma sorunlarına da el attık. 41 ilimizde 40 bin yatak kapasiteli yurtların açılışını yaptık. Uydu aracılığıyla açılışını yaptığımız yurtlardan görüntüler verdik. Ankara'daki öğrenciler biz de isteriz demeye başladı. Ankara'daki yurtlar bu yeni yurtların gerisinde kalmış vaziyette. Modern sistemli yurtlar ve bu yurtlarda buzdolabı olmasıyla birlikte internetin ücretsiz olmasının adımını da dün imzaladığımız bir anlaşmayla attık.

 

Kredi miktarı 45 liraydı. Şu anda 260 lira. Bunun yanında beslenme yardımı yapıyoruz 280 lira. Yılbaşında tekrar düzenleme yapacağız. Bu burs kredi beslenme yardımı artacak.