AK Partinin son dönemlerde hukukçu kimliğiyle öne çıkan isimlere emanet edilme geleneği il başkanlığına atanan M. Rauf Yanar ile devam etti.
Kurucu il başkanı Hasan Ünver’in ardından göreve gelen 5 il başkanından 4’ü de avukat.
2001 Yılında Nevşehir’de AK Partinin kurucu il başkanı olarak göreve atanan ve 13 yıldır Nevşehir belediye başkanlığı görevini sürdüren Gazeteci Hasan Ünver’in ardından Makine Mühendisi Erdal Feralan il başkanlığına getirilmişti. 2 dönem Nevşehir Milletvekilliği de yapan Feralan’ın ardından geçiş sürecinde yine bir Avukat olan Münevver Can göreve getirilmişti. Can’ın ardından bu kez Muhasebeci ve Mali Müşavir Ersan Erkut göreve getirildi.
Başkan Erkut’un ardından göreve getirilen Kazım Sunar ve M. Ali Tanrıver’de avukat kimlikleriyle öne çıkan isimler oldular.
Gençlik Kolları Başkanlığının ardından il başkanlığına atanan Avukat M. Rauf Yanar ile birlikte AK Parti Nevşehir’de hukukçulara emanet edilme alışkanlığını devam ettirdi.
Bu arada geçtiğimiz günlerde açıklanan kararla birlikte İl Başkanı Yanar’ın belediye meclisindeki görevinden istifa etmesi bekleniyor.
Alınan kararla birlikte AK Parti’de teşkilat yöneticilerinin belediye meclisi üyeliği ya da il genel meclisi üyeliği gibi ikinci bir görev yapmaması kararlaştırılmıştı.
Öte yandan il başkanlığına aday olmayacağını açıklayan M. Ali Tanrıver ise Nevşehir Belediyesinde başkan vekilliği görevini 2019 seçimlerine kadar devam ettirecek.