AK Parti İl Başkanının kim olacağı ile ilgili kamuoyunun siyasi-toto belirsizliği dün gece son bulmasının ardından Nevşehir'in Çiçeği burnunda AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar'dan ilk açıklama geldi.

Mehmet Ali Tanrıver'in, AK Parti'nin Genel Kurulda İl Başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamasıyla başlayan süreçte, İl Başkanlığı için AK Parti Genel Merkezinde yapılan mülakatın ardından Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir İl Başkanlığına atanan Mustafa Rauf Yanar kısa bir açıklamada bulundu.

Başkan Yanar açıklamasında şu ifadeleri kullandı;


AK Parti'nin Yeni İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, "İnşallah hem partimiz hem de Nevşehir’imiz için hayırlı olur. Öncelikli hedefimiz yeni yönetim kurulumuzu hemen oluşturarak, önümüzdeki seçimlerde Nevşehir'den en çok oyu çıkarabilmek. İri olacağız, diri olacağız, bir ve beraber olacağız, hep birlikte Nevşehir olacağız." dedi.

Av. Mustafa Rauf Yanar, ağır bir sorumluluğun altına girdiklerini ve bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerini dile getirdi. Yanar, ekip ruhuyla hareket edeceklerini ifade ederek, “Allah bu yeni görevimizde bizlere mahcubiyet yaşatmadan hakkıyla ifa etmeyi nasip etsin. Yeni Türkiye’nin inşasında büyük ve ağır bir sorumluluk üstlendik. Ancak ortak akıl ile güçlerimizi birleştirerek, ekip ruhuyla bütün hemşerilerimize hizmet etmek istiyoruz. Hep birlikte bu işin altından kalkacağız. Yeni Türkiye’nin Yeni Nevşehir ayağının harcını birlikte karacağız” dedi.


Dün geceyi Ankara'da geçiren Nevşehir'in Yeni İl Başkanı Yanar, bugün AK Parti Grup Toplantısına Katılacak ardından düzenlenecek törenle mazbatasını alacak.

Öte yandan, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar , Mecliste Grup Toplantısı Öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Görüştü.

Yeni il başkanından ilk toplantı ...

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı'na atanan Av. Mustafa Rauf Yanar, önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyecek.