AK Parti'de sandıklar hafta sonu kuruluyor.... AK Parti teşkilatlarında bu hafta sonu temayül yoklaması heyecanı yaşanacak. Türkiye genelinde bütün teşkilatlarda sandıklar kurulacak. Teşkilat kimi milletvekili listesinde görmek istediğini temayül yoklaması ile partiye bildirmiş olacak. Temayülden çıkan isimler sarı zarflara konularak Genel Merkez'e ulaştırılacak.

Temayülde, üyeliği devam eden parti kurucular kurulu, il yönetim kurulu, il gençlik ve kadın kolları, il demokrasi hakem, il disiplin üyeleri, il ana kademe, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle başkanları, aday adayı olmayan eski il başkanları oy kullanabilecekler.
Temayül yoklaması AK Parti'de aday belirlemede tek kriter olmayacak. Anketlerde aday belirlemede önemli yer alacak. İllerde anketler yapılacak seçmene hangi adayı görmek istediği sorulacak. 

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME HAFTAYA 
AK Parti aday adayları ile görüşmeye haftaya başlayacak. Genel Merkez'de kurulacak 12 ayrı komisyonla aday adayları ile yüz yüze görüşmeler yapılacak, Aday adaylarına neden AK Parti'de siyaset yapmak istedikleri sorulacak. Listeye kimlerin gireceğine ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kurmaylarından oluşan üst komisyon karar verecek.