7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir teşkilatı, Milletvekili aday listesini oluşturulması aşamalarında en önemli etken olarak görülen temayül yoklaması 28 Şubat Cumartesi günü Kapadokya Kültür Merkezi’nde parti teşkilatı üyeleri tarafından yapılacak.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, Milletvekili aday adayı başvuruları ile Nevşehir’de beklenilen sayısının üzerinde bir artış sağlandığını belirterek, tüm milletvekili aday adaylarına teşekkür etti ve başarılar diledi.

Tanrıver, parti yönetimlerinin katılacağı temayül yoklamasının 28 Şubat Cumartesi günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ve elde edilen tüm sonuçların daha sonra emniyetli bir şekilde AK Parti Genel Merkezi’ne gönderileceğini kaydetti.

Yapılan Temayül Yoklaması sonucunda sandıkların, daha sonra Genel Merkez’de 5 Mart’ta yapılması planlanan Temayül Üst Kurulu öncesinde açılacağını ve oyların sayılacağını ifade eden Tanrıver,. “Temayül sonuçları kamuoyu ve teşkilatla paylaşılmayacak, sadece Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanması planlanan Temayül Üst Kurulu’nda değerlendirilecektir. ” dedi.

ADAY ADAYLARINA TANITIM UYARISI

İl Başkanı Tanrıver, temayül günü Parti tüzüğü gereği aday adaylarının tanıtıcı herhangi bir görseli ve materyali getirmemesi gerektiğinin altını çizerek; “28 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasında aday adaylarımızın kendilerini tanıtıcı herhangi bir tanıtıcı reklam, afiş broşür ve materyal getirmemelerini rica ediyoruz. Parti tüzüğümüz gereği hiçbir tanıtıcı materyalin bulunmaması gerekmektedir” diye konuştu.