Ak Parti Nevşehir Teşkilatından Duyarlılık
AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Belediye Başkanı ve İl Teşkilatı AK Partinin Kuruluşunun 14"inci Yıldönümü nedeniyle bugün parti il binasında Saat:16:00 da bir  basın toplantısı düzenleyecekleri belirtildi.Düzenlenecek toplantıda Nevşehir halkına AK Partiye gösterilen teveccühler nedeniyle teşekkür edileceğide bildirildi.

Mısırda yaşanılan acı katliam sebebiyle kutlama yapılmayacağı belirtildi.

AK Parti Kurucusu ve Genel Başkanı Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ın , parti kuruluşunda yaptığı o anlamlı konuşmayı şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

14 Ağustos Ak Partinin doğum günü kutlu olsun.


Mısır’daki Katliamla İlgili Basın Açıklaması

Mısır'da, halkın hür iradesi ile işbaşına gelmiş meşru yönetimi silah zoruyla devirmiş darbecilerin, demokratik namus anlamına gelen oylarına, yani iradesine sahip çıkmaya çalışan Mısır halkına uyguladığı katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.


Daha önce yaptıkları benzeri katliamlara hür dünyadan kayda değer bir tepkinin gelmemesi öyle anlaşılıyor ki darbecileri cesaretlendirmiştir.


Başından beri vurguladığımız gibi, dünyanın neresinde olursa olsun, darbe kim tarafından ve kime karşı yapılırsa yapılsın partimiz ve iktidarımız, darbelerin ve darbecilerin karşısında, demokrasinin ve halkın yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bu darbe yönetiminin zaliamane eylemlerine karşı partimiz ve iktidarımız insanlık vicdanının sesi olmaya devam edecektir.

Silaha, şiddete ve kaba kuvvete baş vurmadan, meşruiyyet içinde kalarak demokratik mücadele veren Mısır halkının bu onurlu ve haklı mücadelesini destekledik ve sonuna kadar destekleyeceğiz.

AK Parti olarak başta BM olmak üzere ,etkili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşları ve camiaları, Mısır'daki bu vahşeti, bu katliamı, bu insanlık dramını sona erdirmek için acilen müdahil olmaya, Mısır'ın gayrimeşru yönetimine gereken tavrı takınmaya davet ediyoruz.

Bu katliamda, darbeye "darbe" diyemeyenlerin, daha önceki katliamlara olması gereken tepkiyi vermeyenlerin ve darbecileri finanse edenlerin büyük günah ve vebali olduğu da unutulmamalıdır.

Dualarımız ve iktidarımızın tüm diplomatik girişimleri elbette ki, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mısır halkından yana olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.

Hüseyin Çelik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü