Vaka sayılarının artmaya devam etmesi durumunda önümüzdeki günlerde ülke genelinde tam kapanmaya gidilebileceğini belirten Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, aşı konusundaki spekülasyonların mutlaka giderilmesi gerektiğine de işaret etti.  

Sağlık Bakanının ve konuyla ilgili herkesin insanların halka aşı yaptırması konusunda uyarıda bulunduğunu söyleyen İl Başkanı Ali Doğan Simit, Alman ve Çin aşılarında ortaya çıkan soru işaretlerinin cevap bulmasını beklediklerini dile getirdi.  

Aşı konusunda yapılan çalışmaları başarılı bulmadıklarını belirten Başkan Ali Doğan Simit, " Aşı konusunda başarı oranı bizim istediğimiz seviyede değil. Bir aşı süreci var. Ancak halkımızın zihninde aşının ne kadar koruduğu belli değil. Bir çok kesim aşı yaptırmak bile istemiyor. Alman ya da Çin aşıları konularında ortaya çıkan spekülasyonların bir an önce giderilmesi gerekiyor. Şu anda kısmi bir kapanma var. Bu hızla giderse tam kapanmada gelebilir. Bunun başlangıcına bakmak lazım. Bir ara ciddi manada vaka sayıları azalmıştı. İktidar bir kongre sürecine girdi. Salgın da vaka sayıları arttı. Bu gibi hataların tekrarlanmaması en büyük beklentimiz" ifadelerinde bulundu.