Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"Akp ilçe Başkanı Fatma Parmaksız’ın açıklamasına istinaden bir açıklama yapma ihtiyacı daha hasıl olmuştur.

Fatma hanım bizim 22 Ağustos da başvuru yaptığımızı ve süreyi kaçırdığımızı iddia etmiş ki bunun kaynağı nedir bizde bilmiyoruz. (Yazıda zaten 19 Ağustos başvuru son günü yazmıyor. )

Öncelikle şunu belirtmeliyim biz dosyayı Nevşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüğüne yolladık bakanlığa değil. Yazıda geçen süre bir başvuru son günü değildir. Sadece konun aciliyetini belirterek kanuni süreden önce dönüş yapılması için belirtilen tarihtir.

Zaten bizim yazımızdan sonra dosyamız müdürlükçe KABUL edilerek diğer ilçelerin dosyası ile birleştirilerek Ankara’ya bakanlığa İl Müdürlüğü tarafından yollanmıştır

Bizim ve diğer ilçelerin bakanlığa başvurusu bulunmamaktadır.

Bu konuyu sayın ilçe başkanı Nevşehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğüne sorsa idi doğru bilgi ile kamuoyu açıklaması yapabilirdi.

Konu eğer Avanos’un menfaatleri ise bir kaç sorum olacak Fatma başkana.

Ben yazıyı paylaşana kadar süreyi kaçırdığı için başvurusu kabul edilmedi diye değil de belediye yer göstermemiş, başvuru yapmamış diye niye sözlü açıklama yaptınız herkese ?

Madem ki biz süreyi kaçırdık 1 ay olmuş bu arada sizin haberiniz olmadı mı ? Yoksa sizde bizim gibi son anda mı haberdar oldunuz ? Neden bugüne kadar bir açıklama yapmadınız ?

Diyelim ben istemedim veya başvuru yapmadım olmadı başvuru tarihini kaçırdım; siz neden müdahale veya mücadele etmediniz de benim açıklamamı beklediniz?

Bakın Kırşehir Akpınar belediyesi istememesine rağmen ilçe başkanı istedi diye listede var hem de Kırşehir merkez ve Boztepe listede yokken. (Araştırın)

Şimdi, bizim dosyamız kabul edilip Ankara’ya yollandı ise Avanos’un neden listede olmadığının cevabını, sürekli belediyeyi suçlamayı bırakarak Akp ilçe başkanı tarafından kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Yoksa yok belediye yer göstermedi, yok başvuru yapmadı, yok tarihi kaçırdı gibi suçlamalar kamuoyunu tatmin etmeyecektir.

Son olarak;

Eğer bu konuda yazınızın son bölümünde belirttiğiniz mücadeleniz de samimi iseniz Toki yeri hazır buyrun ben dosyayı Ankara’ya Teslim ediyim sizde destek olun Avanos’a 2. Toki yi kazandıralım. Sosyal konuttaki gibi 100 konut değil 1000 konut yapalım Avanos’a.

Saygılarımla."