CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, "Avanos ve Gülşehir ilçelerimizi  besleyen Kızılırmak havzasına ilişkin Çevre Bakanına verdiğimiz soru önergesine gelen cevapta;’’ Gerekli incelemeler yapılmış, herhangi bir sorun tespit edilmemiştir’’ denilmektedir. Maalesef sorun devam etmektedir. Konuyla ilgili video bağlantı linkini ve konuşma metnini bilgilerinize sunar sağlıklı güzel günler dilerim." dedi.

Milletekili Sarıaslan'ın Genel Kurulda Bir Dakika Yerinden Konuşması;

Nevşehir ilimizin Avanos ve Gülşehir ilçelerinden geçen  Kızılırmak’ta su seviyesinin düşmesi nedeniyle çamurdan adacıklar oluşurken, pis koku ve yosunlaşmalar oluştu. Su seviyesinin azalması bölge  insanı ve çiftçilerimizi endişelendiriyor. Kızılırmak’taki  suyun azalması çevre kirliliği ve  tarımsal sulama kadar, ırmak üzerindeki canlı yaşamını da  tehdit ediyor.

Avanos ve Gülşehir ilçelerimizi  besleyen Kızılırmak havzasına ilişkin Çevre Bakanına verdiğimiz soru önergesine gelen cevapta;’’ Gerekli incelemeler yapılmış, herhangi bir sorun tespit edilmemiştir’’ denilmektedir. Maalesef sorun devam etmektedir.

Tekrar,TBMM Genel Kurulundan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’aseslendim,

Avanos ve Gülşehir Kızılırmak havzasında su seviyesinin düşmesinin, çevre ve canlı yaşamına verdiği zarar ve tehlikelerden haberdarımsınız?

Su seviyesinin  düşüşünün yarattığı tahribata karşı Bakanlığınızın acil bir eylem planı var mıdır?

Saygılarımla…