İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı - Ankara Milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kuzeyli ve önceki seçimde İYİ Parti Nevşehir Milletvekili adayı Musa Ertaş'ında yer aldığı proğramda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avanos'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avanos'a gelişinde Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Gökçen Aker ve Ahmet Erdemli tarafından karşılanan Akşener, "Avanos ilçemiz büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen; Gençlerimiz iş bulamıyor, esnafımız geçinemiyor, insanlarımızın alım gücü düştükçe düşüyor... Ülkemizin farklı turizm alanlarındaki potansiyelini her yönüyle kullanacağız! Az Kaldı" dedi.

İllerde ve ilçelerde esnafı gezdiğini anımsatan Akşener, şöyle konuştu:" Türkiye'nin her yerinde her ilçesinde esnaf esnaf geziyorum çünkü uzun bir zamandır gördüm ki sizlerin dertlerinizin konuşulmadığı, problemlerinizin konuşulmadığı bir siyasi atmosfer var. Senin çocuğun işsiz, umutsuz, 'yurt dışına gidebilir miyim' derken, garsonluğu hedeflerken, mutsuz, üzüntülü yaşarken, onun karşılığı 5 maaş, 15 maaş alan danışmanların bol paralarla bir hayat sürdürdüğü bir Türkiye olmaz, olamaz. Nasıl esnaf için müşteri velinimetse seçmen de siyasetçiler için velinimet olacak. " dedi.

Avanos esnaf gezisi sırasında gazeteci Metin Yıldırım tarafından Akşener'e, daha önceki ziyaretinde Avanos'ta çektiği fotoğrafı hediye etti.

Zelve Restaurant'da  Ertan Durukan'la sohbet ederek işlerinin nasıl olduğunu sordu. Daha sonra Avanos tesdi kebabı'nın tesdisini kıran Akşener parasını verirsem kırarım. Bunların hepsi sermaya diyerek 200 TL verdi.  Testi Kebabını kırdıkdan sonra "Ne  niyet tutunuz" diye soran gazetecılere "O Bende Kalsın" diyerek cevap verdi.

Foto: Metin Yıldırım