NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Ömer Yılmaz doğup büyüdüğü, baba ocağı Hacıbektaş ilçesinin Kızılağıl Köyünü ziyaret etti.

Burada bir süre köylülerle sohbet eden AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Ömer Yılmaz, köylülerinin sorunlarını da dinlerken, Milletvekili aday sıralaması konulması ve seçilmesi durumunda bu sorunların çözümü konusunda elinden geleni yapacağını ifade etti.

Yılmaz, 1965 yılında Nevşehir Hacıbektaş Kızılağıl köyünde doğdu. Memur bir babanın çocuğu olan Ömer Yılmaz, tayinlerinin Ankara ya çıkması nedeniyle; ilk, orta ve lise eğitimini Ankara da tamamladı. Üniversite eğitimini de Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde yaptı. Profesyonel iş hayatına Kültür Bakanlığında memur olarak başladı. Kültür Bakanlığında 5 yıl çalıştıktan sonra TBMM 19. dönem Nevşehir Milletvekili Abdulkadir Baş’ın danışmanı olarak görev yaptı. Bu süreçte Seçim İşleri Başkanlığı, Genel Sekreterlik Danışmanlığı ve Gençlik Kolları Genel Başkan Danışmanı olarak görev aldı. 2002 genel seçimlerinden sonra 22. dönem Ak Parti Tokat Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı danışmanı, 23. dönem Ak Parti Kırıkkale Milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2009 Yerel Seçimleriyle birlikte Sincan Belediye Başkanı Başdanışmanlığına atandı. Ayrıca Sincan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü, Sosyal Yardım İşleri Müdür ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü görevlerini bir arada yürüttü. Sincan Belediyesi Proje Koordinatörü ve Sincan Belediyesi - Kurumlar arası koordineden sorumlu danışman olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.