Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, bir dizi ziyaret proğramı çerçevesinde Nevşehir'e geldi. Bakan Tüfenkçi ilk olarak AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını da ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi parti binasında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz, il ve ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatı tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, toplantı salonunda bekleyen partilileri selamladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partililere yaptığı konuşmada yatırım ve istihdam müjdesini verdi. Türkiye'nin bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ettiğini, bir taraftan da insanların refah düzeyini yükseltmek için çalıştığını kaydeden Bakan Tüfenkci, "Türkiye biz inanıyoruz ki sizlerin teşkilatlarının gayretleriyle çok farklı noktalara taşınacaktır. 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık, sizler de unutmadınız. Onlara rağmen, onların hainliklerine rağmen özellikle oluşturmaya çalıştıkları algıya rağmen Türkiye ihracatını büyütüyor büyütmeye de devam ediyor. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz" dedi.

Bugün #Nevşehir'deyiz. İl Başkanlığımızı ziyaret edip teşkilat üyelerimizle hasbihal ettik diyen
 Bakan Tüfenkci, Nevşehir'de bulunmaktan mutluluk duyuyorum.Nevşehir Anadolu'da önemli bir kentimiz ve önü açık olan bir kentimiz. Nevşehir ilimiz Özellikle hızlı tren projemizin de önemli ayaklarından biri olacak dedi.

İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, ziyarette yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımızın ziyarettinden dolayı son derece mutlu olduk. Sayın Bakanımızın yeni kabinede görev alması bizleri sevindirdi. Kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Nevşehir’de bulunmaktan dolayı son çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Nevşehir’de AK Parti İl teşkilatını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu
eleştirdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi’yi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı M. Ali Tarıver, protokol mensupları ve partililer karşıladı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar’ın sunduğu çiçeği kabul eden Bakan Tüfenkçi, il başkanlığında düzenlenen toplantıya da katıldı.
Toplantıda ilk olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, İslam eliminin tek kurtarıcısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.
Karacan, “Bugün Nevşehir’de olmaktan çok mutluyum. Genel Başkan yardımcısı olarak ilk geldiğim il oldu. Mecliste beraber çalıştığımız Nevşehir Milletvekilleriyle birlikte Nevşehir’in sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın tüm Nevşehirlilere, teşkilat mensuplarımıza çok çok selamları var. Teşkilatlarımızda bazı değişiklikler olabilir. Önemli olan bizim için davadır. Damamızdan kopmadan, davamıza sımsıkı sarılarak, liderimizin arkasında dimdik durmalıyız. Bugün İslam aleminin ve ümmetin tek kurtarıcı var. Oda Recep Tayyip Erdoğan. Biz ona tabiyiz” diye konuştu.
Hain darbe girişimine rağmen Türkiye’nin ekonomisinin büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Teşkilatlar olarak teşkilatlarda görev yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bildiğiniz gibi partimiz 14 Ağustos’ta 16. Yaşını kutlayacak. Milletin sevdası, aşkı, milletten başka güç almayan, bir lideri arkasında siyaset yapanlar olarak bugüne kadar utanılacak hiçbir şey iş yapmadık. Her kesime hizmet götürdük. Yol götürdük, su götürdük, alt yapı götürdük, engellimize sahip çıktık. İş adamıza, esnafımıza sahip çıktık. Biz bu hizmet yolunda 15 yıldır hizmet ediyoruz. Ülkemizi ilk 10 ekonomi arasında yer aldırmak istiyoruz. Biz büyümeye devam ederken önümüze engeller çıkardılar. 2002 de Cumhurbaşkanımızı o gün meclise sokmadıklarında da Nevşehirliler onun yanındayız. 2007 e muhtarı da, Ak Partiyi kapatmak istediklerinde de, gezi olaylarında da sizler AK Partinin ve Cumhurbaşkanının yanındaydınız. Bunun için Nevşehirlilere sizlerin şahsında teşekkür ediyorum. Her vatandaşımızın cebine daha fazla para girsin, daha fazla iş ve aş bulalım onun hesabını yapıyoruz. Hain girişime rağmen Ülkemizi büyütmeyi başardık. Yurt dışında şer odakları bir araya gelip ülkemizi hedef almışlar. 2016 da ham olsun Avrupa’nın 6’cı büyük ekonomisi arasına sokmayı başardık. 2017’nin ikinci çeyreğinde bu ülkeyi büyütmeye devam edeceğiz. Sürdürülebilir bir ekonomiyi kazanmamız lazım. Her yıl 1 milyon gencimize iş, aş, ekmek bulmamız lazım” dedi.
Konuşması arasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren bakan Tüfenkçi, “Biz istiyoruz ki Nevşehir’in turizmi gelişsin derken birileri de Almanya da turiste sesleniyor aman Türkiye İstanbul’a, Nevşehir’e gelmeyin diye sesleniyor. Bunun faturasını millete ödetecekler. Almanın dolmuşuna gelerek eline ne geçecek. O zannediyor ki birileri aferin derse bir şey kazanacak. Önemli olan Nevşehirlinin, İstanbullunun, Malatyalının, sana aferin demesi. Millet seni alkışlamıyorsa yabancıların alkışlamasının bir anlamı yok. Haktan ve halktan korktuk biz hep. 2019’ da bu millet Cumhurbaşkanımızın, AK Partinin arkasında duracak ve biz bu milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise Bakan Tüfenkçi partililerin sorunlarını cevapladı.