Nevşehir’de ilk kez düzenlenen 1. Nevşehir/ Kapadokya Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarına katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir'e yapılan DSİ yatırımları ve tarımsal destekleri hakkında açıklamalarda bulunarak "Türkiye Yüzyılı geliyor tam vakti. Başlasın NEVŞEHİR YÜZYILI! Yarın Değil Hemen Şimdi…" dedi.

Bakan Yardımcısı Gizligider, Nevşehir İbrahimpaşa Mahallesi'ndeki pazar yerinde düzenlenen Kapadokya 1. Tarım ve Gıda Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Nevşehir'e bakanlıklarınca kazandırılan yatırımların, bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'nin tarım, gıda ve hayvancılık alanında ciddi adımlar atmaya başladığını aktaran Gizligider, şöyle konuştu:

"Türkiye son 20 yılda sağlık, ulaşım, savunma ve teknoloji meselesini nasıl hallettiyse tarım ve hayvancılık meselesini de halledecek. Bununla ilgili bütün çalışmalarımız tamamlanıyor. Güzel bir yaz geçirdik, bu bereket çiftçimize ve besicilerimize yansıdı. Biz bunu bir standart haline getirmeyi amaçlıyoruz. 'Bu yıl patates para etti, öbür yıl ne olacak, acaba kabağa mı geçsek' sorularının tamamını bitireceğiz. Tahmin ediyorum bu hazırlıklarımız ocak ayında TBMM'ye sunulacak. Türkiye Yüzyılı tarımda da bambaşka parlayacak." dedi.

İlklerin her zaman önemli olduğunu ifade eden Gizligider, "Bu bağlamda Tarım, Turizm ve Sanayi kenti memleketimizde ilk kez Tarım fuarı düzenleniyor olmanında ayrıca mutluluğunu yaşıyorum. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız olarak her zaman çiftçinin üreticinin destekçisi olduk oluyoruz. Bu vesile ile Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin de sizlere özel selam ve sevgilerini iletiyor, Nevşehir’in ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan bu fuarın ilimize ve Türk çiftçisine hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum." dedi.

Fuarın açılış kurdelasının kesilmesinden sonra Bakan Yardımcısı Gizligider fuardaki stantları gezerek firma yetkililerinden bilgiler aldı. Nevşehir ili ile özleşen Patates üreticisi bir firmanın standında sergilenen ürünleri inceleyen Bakan Yardımcısı Gizligider, Nevşehir patataesi ile üretilen cipsleri basın mensuplarına ikram ederek “hiç böyle lezzetli bir cips yediniz mi?” diye sordu.