AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti’nin 5. Olağan Kongresinin Başbakan ve Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımları ile 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11:00 de gerçekleştirileceğini belirtti.
 Tanrıver, Aylık basın toplantısında yerel ve ulusal basın organlarında görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu. “Geçtiğimiz günlerde şehrimizde meyden gelen trafik kazasında hayatını kaybeden görev şehidi öğretmenlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yine göreve başında şehit olan Jandarma Er Muhammet Can Biçici’ye ve Başbakan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin’in eşine de Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum.” diyerek açıklamasına başlayan Tanrıver, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlamasında bulundu.

AK PARTİ İL KONGRE TARİHİ 13 ARALIK 2014

Kongrelere ilişkin bilgilendirmelerde de bulunan Tanrıver, daha sonra şöyle konuştu; “15 Eylül 2014 ve 22 Şubat 2015 tarihleri AK Parti’nin kongre sürecidir. 22 Şubat tarihine kadar kongreler devam edecektir. Biz Kasım ayı içerisinde Merkez dahil olmak üzere 8 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. 2 İlçemizde mecburen görev değişikliğine gittik. Bunlardan Kozaklı İlçemize Fatih Aral, Ürgüp İlçemize ise Mustafa Kılınç seçildi. Bütün ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine görevlerinde başarılar diliyorum. Daha önce 13 Aralık 2014 Cumartesi günü olarak belirlenen kongre tarihimiz Başbakanımızın yoğun programı nedeniyle 11 Aralık 2014 Perşembe gününe alınmıştı fakat yeniden yapılan tarih değişikliği ile kongremiz 13 Aralık Cumartesi günü yapılacaktır. Programımızda herhangi bir değişiklik görülmemektedir. Adeta bir şenlik ve
demokrasi şöleni halinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz 5. Olağan il kongremize Başbakanımız ve Genel Başkanımızda onurlandıracaktır. Ben buradan bütün teşkilat mensuplarımızı ve Nevşehirli hemşerilerimizi aileleri ile birlikte kongremize davet ediyorum’ şeklinde konuştu.

NEVŞEHİR TÜRKİYE 5. OLDU

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa’da gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver; “Nevşehir ekibi olarak İl Başkanları toplantısında hazır bulunduk. Burada Genel merkezimizin tarafından uygulanan Teşkilat Performans Sisteminde Türkiye genelinde il beşe girdik. Buradan bütün teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. Ak Parti Genel Merkezi tarafından takip edilen Teşkilat Performans Sisteminde hedefimiz birinci olmaktır” dedi.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN NET BİR TARİH YOK

 

2015 Haziran ayında yapılması planlanan Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı başvurularına ilişkin bir soruyu cevaplayan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver “Bu süreçler içerisinde aday adaylığı için başvuru tarihi bulunmamaktadır. Ancak kongre süreçlerinden sonra 2015 genel seçimleri için aday adaylığı ve resmi kurumlarda görev yapanlar için istifa tarihleri açıklanacaktır. Zaten bu yöndeki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu nedenle kamuoyunda milletvekilliği aday adaylığına ilişkin ortaya çıkan ifadeler asılsızdır ”dedi.