Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım gençlere mektup yazdı. Başbakan Yıldırım'ın kendi el yazısı ile gençlere özel kendi el yazısı ile yazdığı mektup 15 milyonu bulan genç seçmen kesimine gönderiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 milyon genç seçmene mektup yazarak, "16 Nisan'da söz de senin karar da. Kanunları çıkartmada tek irade olacak bir Meclis için seni evet demeye davet ediyorum" dediği belirtildi.

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları üyeleri tarafından kapı kapı dağıtılan mektupta; 18 yaş sınırının kaldırılması konusuna özellikle değinen Başbakan Binali Yıldırım: 16 Nisan'da söz de senin, karar da. Kanunları çıkartmada tek irade olacak bir meclis için seni evet demeye davet ediyorum. Diyerek gençleri referandumda en doğru kararı vermeye çağırdı.

Yazdığı mektupla gençlere seslenen Başbakan Binali Yıldırım, gençleri referandumda "EVET" demeye çağırıyor.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye kazandıracaklarını ve seçilme yaşının neden 18'e düşürüldüğünü anlatan mektup şöyle: 
 
"Türkiye'yi siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda yüksek hedeflere ulaştıracak, ülkemizin gücüne güç katacak yeni bir sürecin başındayız.

Anayasa değişikliği teklifi, 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylamasında sizin oylarınıza sunulacak. Bu değişikliğin amacı kısaca şu şekilde özetlenebilir; cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile hükümeti ve cumhurbaşkanını doğrudan siz seçeceksiniz. Böylece 'Hükümet kuruldu mu, kurulmadı mı' gibi endişeye mahal verecek bir durum olmayacak. Seçilen cumhurbaşkanı, kuracağı hükümet ile beş yıl kesintisiz ülkeyi yönetecek. Nihayetinde hizmetlerin ve seçim vaatlerinin gecikmesi söz konusu olmayacak. Bu sistem güçlü iktidar, sürekli istikrar ve güveni de beraberinde getirecek.

Önce seçilme yaşını 30'dan 25'e düşürmüştük, şimdi de 18'e indiriyoruz. Çünkü doğru ve adil olan budur. Böylece 7 milyon genç kardeşimize siyasette aktif olarak yer alma imkanı doğuyor. Artık gençler ülke sorunlarına seyirci kalmayacak, bizzat sorumluluk üstlenecektir. Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi gençler olarak sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilincindeyiz. Size güveniyoruz. Çünkü siz 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize, bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlarda en öndeydiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine, bu değişikliğe 16 Nisan'da diyeceğiniz ‘evet' ile yeni bir heyecanla ve daha büyük sorumluluklarla sahip çıkmanızı istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yapılacak halk oylamasının Türkiye'nin aydınlık yarınlarına vesile olmasını diliyor, sana ve ailene sevgilerimi sunuyorum."

Saygılarımla 
Binali YILDIRIM
AK Parti Genel Başkanı
Başbakan