Masa başı iş yapmak yerine sürekli olarak sahada çalışmayı kendisine ilke edinen İstanbul eski Vali Yardımcısı ve Nevşehirli Bürokratlar ve İş insanları (NEVBİAD) Derneği Başkanı Kazım Tekin, bunun yanısıra yurt içi ve yurt dışından öneml isimleri de bölgemize davet ederek Kapadokya’nın adeta gönüllü turizm elçiliğini yapıyor.

Bu güne kadar görev yaptığı yerlerde Nevşehir'in gelişmesi, kalkınması ve tanıtımı adına elinden gelen her şeyi yapan NEVBİAD Başkanı Tekin, yurt dışından önemli iş adamlarını, temsilcilerini ve bürokratlarını Nevşehir Kapadokya Bölgesine davet ederek, bölgenin tanınması adına da çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Kore Başkonsolosu Woo'ya Kapadokya'yı anlattı...

2010-2015 yılları arasında dış ilişkiler, konsolosluklarla ilişkiler, Avrupa Birliği ile ilişkileride içerisine alan turizm ve protokolden sorumlu İstanbul Vali Yardımcılığı görevinde bulunduğu dönemlerde Başkonsoloslaslara kurduğu sıkı dostluk ve ilişkileri devam eden Kapadokya'nın gönüllü elçisi Başkan Tekin bu kapsamda, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sung Kyu Woo'yu makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.  

 Görüşmede kendisine Kapadokya'yı anlatan Tekin, Kore Başkonsolosu Woo'ya yeni görevini tebrik ederek, ev sahipliği içinde kendisine teşekkür etti.

NEVBİAD Başkanı Tekin, Başkonsolos Woo'yu Kapadokya'ya davet etti...

Kore Başkonsolosu Sung Kyu Woo'nun özel daveti üzerine öğle yemeğinde bir araya gelen NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin ziyarete ilişkin yaptığı açıklamasında; "Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sung Kyu Woo ile bol bol Kapadokya bölgemizi konuştuk. Peribacalarını, Yeraltı Kentlerini, Sıcak Hava Balonculuğunu tek tek anlattım. Duydukları karşısında Başkonsolos Woo çok heyecanlandı. Ardından kendilerini Kapadokya'ya davet ettim. Kore Başkonsolosu Sung-kyu WOO beyfendiye misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Ziyaret NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin'in günün anısına Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sung Kyu Woo'ya Avanos yapımı sanat ürünü hediyesi ve çekilen fotoğraf ile son buldu.