AK Parti Nevşehir 7. Olağan İl Kongresine katılan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yolda, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Teşkilatımız ile birlik ve beraberlik içinde hedeflerimiz doğrultusunda bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Şehrimizi, ülkemizi hep birlikte güzel yarınlara taşıyacağız inşallah” dedi.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongreye İzmir’den canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü kongrelerini, Anadolu'nun en batısındaki İzmir'den, ortasındaki Nevşehir'e ve en doğusundaki Hakkari'ye uzanan bir hatta, Türkiye'nin tüm güzelliklerini birlikte kucaklayarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İzmir de bizimdir, Nevşehir de bizimdir, Hakkari de bizimdir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bu büyük zenginliğini hazmedemeyenler, milletimizi parçalamak, ülkemizi bölmek için Haçlı Seferleri'nden Sevr'e kadar her dönemde bizimle uğraşmışlardır. Aynı kirli zihniyet bugün de birliğimize, beraberliğimize, kardeşlerimize saldırmayı sürdürüyor. Bu saldırı kimi zaman geçtiğimiz yüzyılın ilk çeyreğinde olduğu gibi ordularıyla doğrudan topraklarımızı işgal girişimi olarak tezahür etmiştir. İstiklal Marşı'mızda ne diyor? 'Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma, Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' İzmir'in işgali ile başlayan Anadolu'da bizi esir almak, hatta mümkün olursa topyekun tasfiye etme hevesi, yine İzmir Körfezi'nin sularında hüsranla nihayet bulmuştur. İstiklal Harbi'mizle Sevr'i paçavraya çeviren milletimiz, yeni devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, Anadolu'daki 1000 yıllık varlığını perçinlemiştir.

- "Terör, araçların en acımasızı, en kanlısı, en zalimidir"

Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini görenlerin, sinsi yöntemlerle yeni araçlar devreye soktuğuna dikkati çeken Erdoğan, "Terör, işte bu araçların en acımasızı, en kanlısı, en zalimidir. Hakkari, terörün acısını en çok çeken illerimizden biridir. İzmir'de, ülkemizin pek çok vilayetinde olduğu gibi terör saldırıları sebebiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizden göç edip gelen çok sayıda vatandaşlarımız yaşıyor." diye konuştu.

 Erdoğan, bugün göçle ilgili uluslararası bir konferansı İzmir'de yapacaklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK terör örgütünün ahlaksız ve vicdansız yüzünü en iyi onlar bilir. Dünyanın hiçbir yerinde terörü, terör örgütlerini savunan, onların siyasi uzantılarını destekleyen aydınlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler göremezsiniz. Ancak ülkemizde maalesef böyle kirli bir zihniyet hep olagelmiştir, bugün de vardır. Terör örgütü yaklaşık 40 yıldır anne karnındaki çocuktan kundaktaki bebeğe, okula giden öğrenciden evladının üzerine kapanan annelere, ninelere, aksakallı ihtiyarlara kadar herkesi katlediyor. Şimdi buradan sesleniyorum, ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Diyarbakır'daki o terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi? Orada neler oluyor, haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyerek terör örgütünü kınamak yerine hep devleti suçlayan bu kirli zihniyetin, her masumun katlinde vebali bulunuyor. Senin de vebalin var."

- "Oraları onlara mezar ettik"

Terör örgütlerinin ve Türkiye üzerinde hesabı olan karanlık güçlerin değirmenine su taşıyanlarla değil, kendi devletinin arkasında dağ gibi duranlarla yol yürüdüklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz Cudi'de varız, biz Gabar'da varız, biz Tendürek'te varız, biz BestlerDereler'de varız. Nerede, hangi inde terörist varsa, o inde biz de varız. Oraları onlara mezar ettik. Ve onbinlerle anılan teröristler şimdi yüzlerle anılıyor. Nereden nereye..." ifadesini kullandı.

"Buradan milletime sesleniyorum, sizleri, bu kutlu saflarda görmek istiyoruz." diyen Erdoğan, gençlerin "AK gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine, "Biz de sizlerle gurur duyuyoruz, sizlerle iftihar ediyoruz. Sizler elinde silahla dolaşan bir gençlik değil, bilgisayarıyla dolaşan bir gençliksiniz. Sizler, kitapların arasında geleceği hazırlayan bir gençliksiniz. Aynı şekilde hanım kardeşlerimi de böyle görüyorum. Tebrik ediyorum, alkışlıyorum." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı kongrede konuşan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, görevi devralacak il teşkilatı üyelerini tebrik etti.

Konuşmasında, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında sosyal medyadaki hakaret paylaşımını kınayan Karaaslan, Zengin'e yapılan hakaretlerin karanlık zihniyetlerin ürünü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Özlem Zengin üzerinden bir hedef saptırma ya da itibarsızlaştırma operasyonuna girmiş olduklarını görüyoruz. Bu ülkenin kadınları bunlardan çok çekti. Daha çok yakın bir geçmişe kadar bu ülkenin kadınları, bunlar tarafından en temel haklarından mahrum edildi. Kadınların okuması istenmedi, iş hayatında var olmaları, siyasette var olması istenmedi. Ama bugün, Cumhurbaşkanımızla birlikte bu ülkede çok şey değişti. Bugün liderimizle birlikte kadınlar olarak bu kürsülerdeysek, bugün üniversitelerde en doğal şekilde yaşanılanları kısa bir süre öncesine kadar yaşayamadıysak onun suçları var. Bugün Özlem Zengin'e hakaret ederken, aslında yapmak istedikleri karanlık zihniyetlerinin dışa vurumudur." dedi.

AK Parti'nin ülke genelinde 5 milyon 300 binden fazla kadın üyesi olduğunu kaydeden Karaaslan, bu sayının birçok siyasi partinin toplam üye sayısından yüksek olduğunu söyledi.

Tüm teşkilat mensuplarının omuzlarında ağır yük ve sorumluluklar olduğuna değinen Karaaslan, şöyle konuştu:

"Sorumluluğumuz, dünyadaki adaletsizliklere, haksızlıklara, mazlumların taleplerine karşılıksız kalmayarak sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak sorumluğumuzu yerine getirme gayesidir. Bu tarihi zaman diliminde sorumluluğumuz çok büyüktür. Allah rızası için yola çıkanlar, karşıdan teşekkür beklemezler. Görevimiz, önce Rabbimizin rızasını kazanmak, sonra vatanın her bir metrekare toprağına, ve vatanı bize emanet eden şehitlerimize karşı borcumuzu ödemek ve bizden sonrakilere teslim etmek. Bizi yolumuzdan alıkoymak isteyenler olabilir. Ama bilmeliler ki AK Parti bugün çok daha güçlüdür."

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ile Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç birer selamlama konuşması yaptı.

Kongrede konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, AK Parti’nin kurulduğu günden beri millete hizmet için kolları sıvamış, halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak görmüş ve bundan başka aşkı olmayan bir liderin partisi olduğunu söyledi.

Savran, “AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözüyle kuruldu ve o tarihten bu güne hiçbir şey eskisi gibi olmadı, ülkemizin geçirdiği değişimi hepimiz yaşayarak gördük Allah’a hamdolsun.Yıllar boyunca partimiz nice zaferler yaşadı. Partimizin başarılarına başarılar eklemesindeki en büyük etmen teşkilatlarımızın gayreti, özverisi olmuştur. Bu bağlamda kongreleri biz bir bayrak devir teslimi olarak görüyor ve adeta bir şölen havasında gerçekleştiriyoruz.” Diye konuştu.

Kongrede görevi devreden parti yöneticilerine teşekkür eden Savran, Ali Kemikkıran ve ekibine de başarılar diledi.

Savran sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün de yine bir bayrağın devir teslim günü. Şu ana kadar Nevşehir teşkilatlarımızda görev almış, gecesini gündüzüne katmış, soğuk sıcak demeden koşturmuş Ak kadrolarımızdan Allah razı olsun. Şu anda, partimizi 2023 hedeflerine taşıyacak olan kadroların kongresini yapıyoruz.2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüdüğümüz bu kutlu yolculukta görev alacak Ak kadrolar, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de halkımızla iç içe, gönülgönüle olup çalınmadık kapı, alınmadık gönül kalmayacak düşüncesiyle hareket etmeye devam edeceklerdir.

Ak kadrolar, il ve ilçe teşkilatlarıyla, kadın ve gençlik kollarıyla sevgiyle, azimle, disiplinle, hevesle, liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı yolda, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde çalışmaya devam edeceklerdir. Bugünden itibaren bayrağı devralacak Ali Kemikkıran kardeşimize ve ekibine başarılar diliyorum. Bayrağı daha da yukarıya çıkarmak için var güçleriyle, heyecanla çalışacaklarınaeminim. Sizler biliyorsunuz ama bir kez daha hatırlatmak isterim ki bizler her zaman teşkilatımızın yanındayız, emrindeyiz. Teşkilatımız ile birlik ve beraberlik içinde hedeflerimiz doğrultusunda bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Şehrimizi, ülkemizi hep birlikte güzel yarınlara taşıyacağız inşallah. Bir şölen havası içerisinde geçen kongremizin şehrimize, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”