NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, geçtiğimiz günlerde aday adaylığından çekildiğini açıklayan Hamdi Aydemir’in Parti teşkilatlarına yönelik eleştirilerini cevaplandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi olarak alınan bir karar doğrultusunda il yönetiminin, ilçe, belde teşkilatlarının ve il genel meclisi üyelerinin hiçbir adayın yanında bulunmaması ve onlara destek vermemesini istediklerini ve şu ana kadar da bunun aksine bir gelişmeyi duymadıklarını ve görmediklerini ifade etti.

Aydemir’in ifade ettiği tarzda bir davranış sergilemeyen Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatlarına yönelik yapılan bu eleştirileri asla kabul etmediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, “Hamdi Bey yanımıza geldi ve aday adayı olacağını söyledi. Biz kendisinin Milletvekili aday adayı olacağından dolayı memnun olacağımızı belirttik. Kendisine de başarılar diledik. Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı olarak tüm yönetim kurulu üyelerimize, ilçe ve belde yönetimlerimize ve ayrıca il genel meclisi üyelerimize şöyle bir bildirimde bulunduk. Hiç kimse hiçbir adayın yanında bulunmayacak. O adayın propagandasını yapmayacak. Aday adayları bizzat partililerle yaptıkları çalışmalarla ön seçime girip aday sıralamaları belirlenecek dedik. Şu ana kadar il ve ilçe yönetim kurullarımız ve il genel meclisi üyelerimiz hiçbir aday adayının yanında olmadılar ve o aday adaylarının propagandasını yapmadılar. Her nedense Sayın Hamdi Aydemir il ve ilçe yöneticilerimizin bazı aday adaylarına hemşehrilik ayağı yaparak destek olduklarını belirtmiş. Biz şimdiye kadar teşkilatımıza gelen tüm aday adayları ile bire bir görüşerek ilçe başkanlarımızın ve yönetimlerinin kendilerine olan davranışlarından yana bir rahatsızlık duyup duymadıklarını kendilerine sorduk. Hemen hemen bütün aday adaylarımızın verdiği cevap ilçe başkanlarımızın da yöneticilerimizin de seviyeli ama son derece samimi davrandıklarını ifade ettiler. Sayın Aydemir’in gündeme getirdiği gibi bir durum partimizde ve teşkilatlarımızda söz konusu değildir. 7 Milletvekili aday adayımızda belirlediğimiz hususlar doğrultusunda saha da çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar” dedi.