Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanı ve beraberindeki heyet Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde çiftçinin sorunlarını dinledi.  

Ürünü pazarlayamayan, patates deposunda kalan ciftçilerin sorunlarını yerinde dinleyen CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, "Bölgemizde patates üretimi azalıyor. Artık üreticilerimiz emeğinin karşılığını alamadığı için üretemez hale gelmiş durumda. Bölgede 190 dolayında su kuyusu varken bu sayı 20'ye kadar düşmüş durumda. Oldukça düşündürücü bir durum. Çiftçinin alın teri değer bulmadığı zaman üretimi bırakıyor. Ürgüp ilçemize bağlı Mazı köyümüzdeyiz. Depolarda halen patates var. Ve çiftçilerimiz bu patates değerlendirilmesini istiyor, bekliyor. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle de patateslerde çimlenme ve çürüme başlamış. Patatesin maliyeti 1 TL, ancak tüccar bu patatesi 40-50 kuruşa almak istiyor.  Üretici de malına zararına satmak istemiyor. Acaba devlet bize yardımcı olabilir mi diye soruyor üreticilerimiz" dedi.  

İktidarın çiftçiyi oldukça basite aldığını söyleyen Çiftçi Ahmet Açıkgöz ise; "1 Kilo patates 1 TL değil. Bizim maliyetimiz 120 kuruş. Biz bundan kar'da istemiyoruz. Diyorlar ki çiftçiler çift çeker alıyor. Alınanlardan değil de icra yoluyla gidenlerden de bahsetseler ya. Borçlarımızı ödeyemez hale geldik. Tarım bakanımız hiç bunlarla uğraşmıyor. Çiftçinin üzerindeki gömleğiyle, internet paketiyle, çift çekeri ile uğraşacaklarına Allah rızası için bu patateslerin elimizden çıkarılması için uğraşsınlar. Belediyeler 5 bin ton patates alıyormuş. Bizim köyde sadece iki kişi de 5 bin ton patates var. Onu da hep zengin ve büyük şirketlerden alıyorlar. Bizimde itibarımız ve şerefimiz var. Ben borcumu ödeyemezsem traktörün önünde asılı olarak göreceksiniz. Bunun sorumlusu da devlettir. Hani bizim vekillerimiz. Hani bizim AKP'li vekillerimiz nerede?. Ben CHP'ye hiç oy atmadım. Ama Allah razı olsun gelip sorunumuzu dinlediler. Çiftçiyi çok basite alıyorsunuz. Tarım bakanı da bu işi yapmasın. Ben yaparım. Maaşımı da Bakana iletirim. Tarım bakanı olayım yemin ediyorum bu ülkeyi kalkındırırım ben. Tarımın olmadığı yerde devlet olmaz" diye konuştu.