Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Ak Parti Nevşehir Gençlik Kolları Kongresine katılmak için Nevşehir'e geldi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcücü Bekir Bozdağ, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı. 
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen "AK Parti Nevşehir 5. Gençlik Kolları Olağan Kongresi"ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'yi bölmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini söyledi. Bozdağ, "Türkiye’miz üzerine tuzak kuranlar şunu çok iyi bilsinlerki bu planlar, bu hesaplar, bu tuzaklar tutmaz, tutmayacak. Bu yüce millet şimdiye kadar daha nice planları nice tuzakları boza boza geldi bugünlere. Şimdi ise Suriye’de kurulan tuzakları yapılan hesapları, planları bir bir Allah’ın izniyle bozacağız" dedi. 

TÜRKİYEYİ OYALAMAKTAN VAZGEÇİN
Bozdağ daha sonra şöyle devam etti: "Artık Türkiye'yi sınamaktan ve sabrını test etmekten vazgeçin. Türkiye'yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz, lojistik destek sağladığınız terör örgütleri ile ilgilenin, onlara verdiğinizi silahları toplayın, bir daha vermeyin, 'Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmayın' deyin. Bazı ABD askerleri PYD'li teröristlerle foto paylaşıp açıklama yapıyor. Bunlar bizi tanımıyor, aba altından sopa gösteriyor. Türkiye aba altından da üstünden de sopa gösterilecek bir ülke değildir. Dün de değildi, bugün de değildir, yarın da olmayacaktır. Artık Türkiye'yi oyalamaktan vazgeçin."
TERÖRİSTLERİ SIVAZLAMAKTAN VAZGEÇİN
Bozdağ, terör örgütünün farklı isimlere büründürüldüğüne dikkat çekerek, tabelaların değişmesine rağmen terör unsurlarının kimler olduğunun bilindiğini kaydetti.
.PYD/YPG Terör örgütlerinin tabelasını değiştirip onlara SDG deyip milletin aklı ile alay edilmemesinin gerektiğini dile getiren Bozdağ, kongredeki konuşmasında daha sonra şunları söyledi: “Alem kör, herkes sersem değil. Biz her şeyi biliyoruz. Türkiye'ye verdiğiniz sözleri tutmadınız. Artık verdiğiniz sözleri yerine getirin. Fırat'ın batısına geçmeyecekti, Münbiç'te olmayacaktınız, silah vermeyecektiniz, vermeye devam ettiniz. 5 bin tır silah verdiniz. DEAŞ terör örgütüne kullanmadınız, müttefikiniz olan Türkiye'ye karşı kullandınız, defalarca uyardık. Bu terör örgütünün koruma ve kollama içinde olunmamalıdır. Artık biz Türkiye olarak söze değil yansımalarına bakıyoruz. Artık terör örgütlerinin bölgemizde güçlenmesi ve desteklenmesi uygulamasına son verilmelidir. Silahlar derhal toplanmalı ve yeni silahlar verilmemelidir. Müttefikimiz olan ABD, askerli foto çektirip teröristleri sıvazlayan görüntülerden vazgeçmelidir."

Gerçekleştirilen Kongre’de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Özdağ’da AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar tarafından hediye takdim edilirken, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı  SelmanÖzboyacı’ya, AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolanmaz’da AK Parti Gençlik Kolları MKYK üyesi Mustafa Güneş’e anfora takdim etti.