NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan seçimler öncesinde AK Parti, MHP ve CHP’de aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başlarken, ya da adlarını ilimizdeki basın yayın organlarından duyurup nabız yoklama çabası içerisinde iken, Saadet Partisinde de muhtemel aday adayları da kendilerini göstermeye başladı. Bu isimlerden biri de Nevşehir Belediye Başkan adaylığı ile tanınan İbrahim Çakır.

Yerel seçimlerin ardından il yönetiminde daha aktif bir rol üstlenen İbrahim Çakır’ın da Saadet Partisinden Milletvekilliği aday adaylığına sıcak baktığı gözleniyor. Partinin son dönemlerdeki tüm ziyaret ve toplantılarında il başkanı Ali Doğan Simit’in yanı başında olmaya gayret gösteren İbrahim Çakır’ın henüz net bir açıklamada bulunmasa da önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili net tavrını ortaya koyması bekleniyor.

Bu arada saadet partisi de ilimizden milletvekili aday adaylarını belirleme çalışmalarına da başlamış durumda. Türkiye genelinde seçim barajını aşarak meclise girmeyi hedefleyen partiler arasında yer alan Saadet Partisinin Nevşehir’de oy oranını ciddi oranda artırabilecek aday adayları üzerinde durmaya başladığı belirtiliyor.