CHP Nevşehir Milletvekili Adayları Fahri Ertik , Seyhan Duru ve Fulya Gülşen Altınsoy yaptıkları açıklamalarında; "Ülkemizde maalesef 13 yıldır ayrıştırma çatıştırma kutuplaşma siyaseti uygulanmaktadır" dediler.

İşte 
CHP Nevşehir Milletvekili Adayları'nın 1 Kasım seçimleri öncesi yaptıkları o  açıklamaları;
Gerginlik kültürü kullanılarak oy alınmaktadır. Bu yöntem ateşle oynamaktır.

Biz şüphe, yaftalama tehdit yöntemleri yerine diyalog, duygudaşlık, ikna yöntemlerini uygulayacağız. Etnik kimlik üzerinden, inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız.

“Affedersiniz Ermeni dediler”, “Boy önemli değil, soy önemli, soy”, “Yerli ve Milli”, “Dindar ve kindar” söylemleri ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerdir. Bu yöntem ülkemize zarar verir. CHP olarak biz toplumsal barışı sağlayacağız. Mısır’daki bir kıza ağlayıp, 15 yaşında polis kurşunu ile ölen Berkin Elvan’ın annesini yuhalatmak bir ayrıştırmadır. Ülkemizin yönetiminde dil, kültür, inanç, yaşam tarzı arasında ayrım yapmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığı ortak paydasını esas alacağız.

Cinsiyet ayrımı ve kadına karşı şiddet, ülkemizin  sosyal yaralarındandır. “O kadın, kız mıdır kadın mıdır, bilmem”, “Kadın ise iffetli olmalı, herkesin içinde kahkaha atmamalı” söylemleri cinsiyet ayrımını körükleyen söylemlerdir. Yasal düzenlemeler ve yaptırımlar yolu ile, cinsiyet kimliğine dayalı tüm ayrımcılıklara karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Oy almak için ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil kullanmayacağız. Siyasi çıkar için halkı düşmanlaştırmayacağız. Güç bozar mutlak güç mutlak bozar. Güç AKP’yi bozmuştur. 1 Kasım’da ülkemizi ayrıştıran, kutuplaştıran, düşmanlaştıran AKP dili sona erecek, toplumsal barışı sağlayan, yurttaşlığı öne çıkaran, sevgiyi, dayanışmayı artıran CHP dili başlayacaktır.