CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Nevşehir'de katıldığı toplantıda ülkede cari açığın, bütçe açığının yanında bir de Cumhurbaşkanı açığı olduğunu dile getirdi.  

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya,  CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, CHP Ekonomi Masası 8 heyet üyesi milletvekilleri, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı, NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Yakup Dinler, Meclis Başkanı Mehmet Havalı, TÜRSAB Kapadokya Bölge Başkanı Talip Aldemir, esnaf temsilcileri, diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan M. Arif Parmaksız; başta Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak ve Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası Heyeti’nden İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Pandeminin ekonomiyi derinden etkilediği bu günlerde gerçekleşen ziyaret münasebetiyle yaşanan sorunları ana muhalefet partisine iletme fırsatını bulduklarını söyledi. 

"CHPGenel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığındaki toplantıda konuştu.  

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak programdaki sunumunda, Türkiye’nin ekonomik sorunlarını ve CHP'nin çözüm önerilerini anlattı. 

"Türkiye'nin içine düşürüldüğü bu sıkıntıdan çıkabilmesi için yeni kurallara, yeni kurumlara ve yeni kadrolara ihtiyacı var. Biz de kadrolarımızla bugün buraya bir kısmını getirdiğimiz arkadaşlarımızla 'Ülkenin meselelerini çözmeye talibiz' diyoruz. Bizim yaklaşımımız, 'Bu 4 ayaklı strateji olmadan bu ülke bu krizden, sıkıntıdan çıkmaz' diyoruz." Dedi. 

Salgın sürecini adeta bir dünya savaşına benzeten Faik Öztrak, 2. Dünya Savaşı'ndan kendi varlıklarını en iyi koruyarak çıkan ülkelerin daha sonraki süreçte en başarılı ülkeler olduğunu aktardı. Hep fırsatlardan bahsedildiğini vurgulayan Öztrak, "Türkiye'nin önünde önemli fırsatlar var ama bu fırsatları yakalayabilmesi için başta esnafı olmak üzere şu anda üreten tüm kesimlerine sahip çıkması lazım. Ama biz şu anda bakıyoruz kapanan işletme rakamları gerçekten ürkütücü. Bunlar istatistiklerde gözükmüyor her nedense" diye konuştu. 

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'da; "Parti Sözcümüz Faik Öztrak'ın başkanlığında, CHP Ekonomi Masası Üyeleri ile birlikte Nevşehir’deyiz... Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığında STK ve iş insanlarıyla bir araya geldik. Nevşehir'in içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduk..." dedi.

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda katılımcılar, Nevşehir'de yaşadıkları ekonomik sıkıntılarla ilgili sorunları ve taleplerini iletti. 

Foto:Mustafa Ferveren