Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri Devir Teslim Töreninde yaptığı konuşmasıyla tekrardan Nevşehir Kırşehir arasında bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Başkan Altıok'un 'İnşallah Kırşehir'imize tekrar kavuşacağız' açıklamasının ardından bugün FİB Haber merkezini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve beraberindeki heyet önemli açıklamalarda bulundular.

Başkan Altıok'un açıklaması kendisini bağlar...

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ile birlikte CHP Nevşehir İl Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Aşıcı ve CHP İl Sekreteri Tayfun Ceyhan'ın da ve CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel hazır bulunduğu CHP Nevşehir heyeti ziyaretinde, pandemi gölgesinde ülke ve yerel gündeme ilişkin sohbetler yapıldı.

"Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un hafta sonunda Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri Devir Teslim Töreninde "İnşallah Kırşehirimize tekrar kavuşacağız" açıklamasına ilişin değerlendirmelerde bulunan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, asla tasvip etmiyoruz. O sözler kendisini bağlar. Talihsiz bir açıklama şık olmadı." dedi.

Başkan Gülmez; Hacıbektaş'ı, Avanos'u, Kozaklı'sı Gülşehir'i, Acıgöl'ü, Derinkuyu'su, Ürgüp'ü ile Nevşehir'imiz bir bütündür. Hacıbektaş ilçemiz de bizim için bir değerdir, inanaç merkezidir. Biz Nevşehir olarak, her zaman Hacıbektaş ve Hacıbektaşlı hemşehrilerimizle biriz beraberiz ve her zaman saygılıyız. Bu tür söylemler Nevşehir kamuoyunda olumlu karşılanmamıştır. Bizler CHP İl Yönetimi olarak bu açıklamaların kesinlikle karşısındayız. Gelin hep birlikte "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" ifadelerinde bulundu.

Başkan Altıok ne demişti;

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, hafta sonu Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri Devir Teslim Töreninde yaptığı konuşmasında; "Hacıbektaş Belediyesi olarak ilk günden beri kardeş belediye olan, İç Anadolu'daki tek il CHP Belediyesi olarak yaklaşık haftada en az iki kez görüştüğümüz değerli abim Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. "Kırşehir bizimde eski ilimiz. İnşallah birgün ilerleyen zamanlarda tekrar Kırşehir'e kavuşacağız. Bizi hiç yalnız bırakmıyor. Belediye Başkanı olarak kendisine bir plaket vermek istiyorum" demişti.