CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti üyeleri ve güvenlik güçlerinin bulunduğu konvoya yönelik olarak Artvin’de yapılan terör saldırısını lanetlediklerini, ülkemizin birliğini yok etmeye ve kaos ortamı oluşturmaya yönelik bu tür saldırıların bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu, Ardanuç ilçesine giderken özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Güzergahta çatışma çıktı. CHP konvoyuna da ateş açıldı. Kemal Kılıçdaroğlu güvenlikli bir bölgeye nakledildi. Saldırıda ilk bilgilere göre birisi ağır, üç asker yaralandı.
Saldırı sonrasında açıklama yapan CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, “ Öncelikle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililerimiz ve güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıda üç askerimizin yaralandığını öğrendim. Kendilerine Allah’tan acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi hedef alan teröristlerin amacı birlik beraberlik tablomuzu bozmak, ülkede kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu hiçbir zaman başaramayacaklarını belirtmek istiyorum. Lanet darbe girişimi sonrasında oluşan birlik ve beraberlik tablomuz gelişerek devam edecektir. Vatanımız ve milletimiz için çıktığımız yolda hiçbir terör eylemi yolumuzdan döndüremeyecektir. Milletimizin ve ülkemizin yararına gördüğümüz her gelişmeyi cesurca, korkmadan ifade edecek, savunacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, partililerimiz ve güvenlik güçlerimize yönelik hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Terör belasının son bulduğu, laik ve demokratik Türkiye mücadelemizi korkmadan, yılmadan, sinmeden devam ettireceğiz. Bu kutlu yolda önümüze çıkan her engeli aşacak, hiçbir zorluğa takılmayacak, bu tür terör eylemlerinden ise asla korkmayacağız. Her ortamda teröre karşı dik duruşunu gösteren bizler, tutumumuzu değiştirmeyeceğiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırı sonrası yaptığı değerlendirmede de “Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz” dediğini hatırlatan Gülmez, kendilerinin de bütün partililerle aynı görüşleri paylaştıklarını kaydetti.