CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkması için derhal sandığa ihtiyaç var. Bu seçimi isteyen, milletimizin ta kendisidir. Milletimiz sandık istiyor, kaçmaya gerek yok. Vatandaşın konuşacağı gün, sandığın geldiği gündür. İktidara geldiğimizde, ülkemizin zenginliklerini faizci lobilere teslim etmeyeceğiz. Türkiye'yi tefecilerden kurtaracağız, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız. Çiftçimizin, esnafımızın, halkımızın hakkını teslim edeceğiz" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın başkanlığındaki 30 milletvekili ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyet, vatandaşların sorunlarını dinlemek üzere bugün Nevşehir'e geldi. Heyet, temaslarına başlamadan önce basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, şunları söyledi:

"Bu gezileri yapmamızın amacı, sizlere partimizin propagandasını yapmak değil, sizlerin sorunlarını dinlemek ve sorunlarınızı TBMM'de anlatmak. Türkiye'de kaç ilde vardır bilmiyorum ama Nevşehir'imizin sanayisinin halen doğal gazı yok. Burada devletin yatırım olarak çaktığı bir çivi dahi yok. Nevşehir halkı, son dönem hariç AK Parti'den üç milletvekili göndermiş ama halen bir yatırım yok."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akın ise şöyle konuştu:

“TÜRKİYE’MİZ TAM BİR YANGIN YERİ”

"Türkiye'miz, ekonomik anlamda tam bir yangın yeri. Nevşehirliler de mutfaklarında hissediyorlar. Türk parası, bütün paralar karşısında değer kaybediyor. Öyle bir durumdayız ki güneş görmüş kar gibi eriyen bir paramız var. Bunu tek görmeyen maalesef AK Parti iktidarı. 'Bu millete ekonomik buhran yaşatıyorsunuz' diye söylüyoruz. Bunun olmaması için çözüm önerilerimizi madde madde tekrarlıyoruz. O koltuklarda AK Parti'nin hala oturmasının bu buhranı daha da büyüteceğini, Türkiye'yi savurduklarını da her fırsatta söylüyoruz. Yanlış kararları göz göre göre alıyorlar ve bedelini de 83 milyon ödüyor. 

Pahalılık, işsizlik, yolsuzluk, AK Parti iktidarının sonucudur. Önümüzde kara bir kış var. Bunun karşısında ülkeyi yönetenler donup kalmış durumdalar. AK Parti'nin genel başkanı, ekonominin çöküşünün kitabını yazdı. Biz 'Kara kış' diyoruz, Enerji Bakanı 'Kombiyi kıs' diyor. Saray'dan 'Porsiyonları düşürün' diye akıllar veriliyor. 'Ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz' diyorlar. Bunları AK Parti milletvekilleri söylüyor. Milletimiz akıl değil destek istiyor. Nereye giderseniz gidin mutfakta tencere kaynamıyor ama bunu görmeyen bir iktidar var. Bir de 'Fedakarlık yaptık' deyip milletle alay eden bir AK Parti iktidarı var. Burada bir fedakarlık varsa fedakarlığı yapan milletin ta kendisidir.

Gübre pahalı, ilaç pahalı, tohum pahalı, fide pahalı ve çiftçimiz dolar ile belirlenen malzemeleri almak zorunda. Bir de üstüne üstük yokluk gelmiş durumda. AB ülkelerinde çiftçiler desteklenir, çünkü stratejik bir üründür. Her gün ülkemizde kuyrukları görmeye başladık. Benzin istasyonlarında kuyruklar var. Süt hayvanlar mezbahaya gidiyor, iktidar görmüyor. Nakliye masrafları var. Yol parası, mazot parası, yağ parası, yedek parça, otoyollar… Üst üste koyunca facia bir durumla karşı karşıyayız. Bizleri dinleselerdi, dediklerimizi ciddiye alıp yerine getirselerdi vatandaşlarımız bu sıkıntıyı çekmiyordu. Doğal gaz fiyatları artmadan sekiz ay önce uyardık. ‘Doğal gaz yükselecek’ dedik. Doğal gazla ilgili müjde verdiler, ilk sevinen biziz. Ancak buna müjde deyip müjdenin adını zam, fedakarlığın adını da ekonomik buhrana çeviren, bu iktidarın ta kendisidir.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Nevşehir'de de vatandaşımız tarımı terk ediyor. İcralar, iflaslar rekorlar kırıyor, sorunlar artmakla bitmiyor. Sulamada kullanılan elektrik çiftçinin kabusu oldu. Haziran 2018 ile Haziran 2021 arasında sadece tarımsal girdiler içinde elektrik yüzde 145 oranında arttı. Patatesin fiyatı yüzde 11 oranında düştü. Bir yılda 2 bin 519 lira olan üre gübresinin tonu 9 bin liraya çıktı. Mazot, sadece iki ayda yüzde 35 arttı. Benzin, son iki ayda yüzde 30 arttı. Mutfak tüpü yüzde 44 arttı. Buna vatandaşlarımız isyanını dile getirdi, duyan yok. Bunun sorumlusu, sanki muhalefetteymiş gibi konuşan, aslında 19 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarıdır. 

“MİLLETİMİZ SANDIK İSTİYOR”

İlaç konusunda sıkıntılar var, temel ihtiyaç konusunda sıkıntılar var. Bu iktidarda plan da yok program da yok. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkması için derhal sandığa ihtiyaç var. Bu seçimi isteyen, milletimizin ta kendisidir. Milletimiz sandık istiyor, kaçmaya gerek yok. Vatandaşın konuşacağı gün, sandığın geldiği gündür. Ülkemizin yeni kadrolara ihtiyacı var. Bizler de CHP olarak, yeni kadrolarımızla ülkemizin sorunlarına talibiz. Çözüm önerilerimizle hazırız. Asla umutsuz değiliz çünkü Türkiye'mizin çözülemeyecek sorunu yok. İktidara geldiğimizde, ülkemizin zenginliklerini faizci lobilere teslim etmeyeceğiz. Türkiye'yi tefecilerden kurtaracağız, vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız. Çiftçimizin, esnafımızın, halkımızın hakkını teslim edeceğiz."


Kaynak: ANKA