CHP Avanos İlçe Başkanı Gülay Tüysüz Demirtaş, evinin önünde uğradığı bombalı suikast ile öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'yu andı.

UĞURLAR OLSUN…

Özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi her devirde ve hem her coğrafyada sancılı olmuş, zaman zaman çok ciddi bedellerin ödenmesineyol açmıştır. Aydınlıktan korkan, bilgiden ve gerçeklerden kaçınan, varlık nedenlerini karanlık hesaplar üzerine kuranlar baskı ve zulüm üzerine kurdukları dünyalarında karşılarına her çıkanı yok etme politikası uygulamışlardır. Sabahattin Ali’den Abdi İpekçi’ye; Uğur Mumcu’dan HrantDink’e kadar uzanan yurtsever aydın kıyımı da on yıllardır ülkemizde süregelen bu yok etme politikasının sonucudur. 

Değerli dostlar, hepimizin de bildiği gibi cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ödünsüz savunucusu Uğur Mumcu kitlelere mal olmuş bir gazeteci ve yazardır. Uğur Mumcu cinayeti aradan 27 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılamamıştır. Bunun bedeli bazen kurşun, bazen bomba olmuştur. 27 yıldır her 24 Ocak’ta bir araya gelen bizler, aynı bedeli ödemek için dün olduğu gibi bugün de buradayız ve yarın da burada olacağız.  Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 27. Yıl dönümünde demokrasi şehitlerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Gülay Demirtaş

CHP Avanos İlçe Başkanı    

Haber:Metin Yıldırım