CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi, Yazıhüyük ile Kaymaklı kasabası ve Suvermez köyünde halkla görüştü. Halkın Sorunlarını dinledi. Anayasa referandumu ile ilgili süreci değerlendirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Anayasa ile ilgili AKP’nin 18 maddeyi halka anlatmak yerine farklı algı yöntemleri ile süreci anlaşılmadan sonlandırarak kaptıkaçtı anayasası olarak tarihe kaydetme çabası içinde olduklarını söyledi. Gürer şöyle dedi; “CHP olarak bu sürecin bir parti ya da kişi seçimi olduğunu düşünmüyoruz. Her Türk Vatandaşı 18 maddeyi okuduğunda görecek ki getirilen değişim otoriter rejime gidişin yolunu açan bir değişimi içeriyor. İçinde işçinin köylünün çiftçinin sorunlarına çözüm yok. Yönetimi değiştirip milli iradenin temsilcilerinin var olduğu meclisin yetkilerini bir kişiye devredilmek istenmektedir. Cumhurbaşkanının bir parti genel başkanı olması kabul edilebilir mi? Tarafsızım diye yemin edecek parti genel başkanı olacak, Cumhurun başı bir parti başkanı olursa cumhuru yani milleti temsil eder mi? Biz halkımıza inanıyoruz 16 Nisanda halkımız kararını verecek. Bu süreçte televizyonlarda tek yanlı yayın yapılıyor bakın maddeleri anlatan yok. Anayasa toplumun bir arada yaşam iradesinin şekillenişidir. Kapalı kapılar ardında hazırlanan taslak meclise geldi. Barolar, hukuk fakülteleri tartışmadan halkımız bilgilendirilmeden böyle bir değişiklik geleceği güzel kılmaz dedik. Meclis çoğunluğu ile geçirdiler ama halkımız HAYIR diyerek meclise de sahip çıkacaktır. “dedi.

Gürer 18 madde ile ilgili bilgilendirmelerde de bulundu. Tek bir kişinin her konuda karar vermesi ortak akıldan uzaklaşmaktır bunun sorun yaratacağı bugünden bellidir. Başbakansız bakanlar kurulu olmadan, güvenoyu gerek görülmeden, gensorunun soru önergesinin olmadığı, çıkardığı kanunun Cumhurbaşkanı tarafından veto edilebilir yetkisi bulunan mecliste Milletvekili sayısı neden 550’den 600 e çıkmaktadır.” dedi.

Gürer ziyaretine Nevşehir CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde başkanları ile partililer eşlik etti.


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Kasabasında patates üreticilerinin sorunlarını dinledi.