CHP Nevşehir İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın açıklamasında gündemi değerlendiren CHP  Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, gazetecilere Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik krizden çıkışın yollarını anlattı.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik buhran sebebi ile parti genel merkezi tarafından hazırlanan ekonomik ve siyasal krizden çıkışın çözüm yollarını içeren çalışmayı Nevşehirli gazetecilerle paylaşan Milletvekili Sarıaslan açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ekonomiye ilişkin 9 soru yöneltti:

Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle. Tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi?
Yandaşlarına Türkiye'nin en büyük ihalelerini dolar endeksli verdin. Daha çok kazansınlar diyen dış güçler miydi?
Yandaşlarına dolarla gelir garantisi ver diyen dış güçler miydi?
Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerine devleti kefil et diyen dış güçler miydi?
Dövizle borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi?
Türkiye'yi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim et diyen dış güçler miydi?
Merkez Bankası'na müdahale et, her şeyi sen belirle diyen dış güçler miydi?
Borç alan emir alır diyordun, memleketi bu hale getirmek için emir veren dış güçleri açıklayacak mısın?
'Borç alan emir alır' diyordun. Borç almak için Katar'ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Şimdi Katar'dan mı emir alacaksın?

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan daha sonra krizden çıkış yollarını anlattığı bildiriyi basın mensuplarıyla paylaştı. Bildiride yer alan 13 maddenin başlıkları şöyle: 

 “Devlette liyakat sistemi yeniden inşa edilmelidir, demokrasiye geçilmeli hukukun üstünlüğü ve hukuk güvenliği sağlanmalıdır, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı sağlanmalıdır, akılcı bir dış kaynak yönetimine geçilmelidir, dolar esas alınarak yapılan ihaleler süratle Türk Lirası’na dönüştürülmelidir, Kamu İhale Yasası değiştirilmelidir, Sayıştay uluslararası standartlarda denetim yapmalıdır, bütçe disiplini sağlanmalıdır, dış politikada hamasete son verilmeli iç politika malzemesi yapılmamalıdır, geleceğimizi ipotek altına alan kontrolsüz borçlanmalardan kaçınılmalıdır, adaletsiz vergi politikası düzenlenmelidir, üretimi önceleyen bir planlama ve teşvik politikası yaşama geçirilmelidir, Türkiye israftan kaçınmalı tasarruf yapmalıdır.”

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve İl yönetimininde katıldığı toplantının son bölümünde Milletvekili Sarıaslan gazetecilerin sorularını cevapladı.

Haber:Mustafa Ferveren