CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir ilimizin Avanos ilçesi Özkonak Beldesi Ulukışla Yaylası’nda besicilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın sorunlarını T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'e yazılı soru önergesiyle sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasa’nın 98.  TBMM İç Tüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 19.09.2022

Av. Faruk SARIASLAN

Nevşehir Milletvekili

Nevşehir ilimizin Avanos ilçesi Özkonak Beldesi Ulukışla Yaylası’nda büyükbaş ve küçükbaş besiciliği yaparak geçimlerini sağlamaya çalışan yurttaşımızdan tarafıma iletilen bilgilere göre; İktidar yetkililerinin  her seçim zamanı elektrik ve su getirilmesi konusunda vaatte bulunduklarını, defalarca söz verdikleri halde elektriğin ve suyun bir türlü bölgelerine ulaşmadığını; ‘’Devlet bize teşvik veriyor besi damı yaptırıyor, ama elektrik ve su vermiyor’’ diyen besicilerimiz mağduriyetlerini dile getirmişlerdir. Besicilerimiz girdi maliyetlerinin yüksekliği ve ekonomik şartlar altında ezilirken üzerine bir de elektrik ve su yokluğu yaşamakta, mağduriyetleri kat kat artmaktadır.  Ulukışla Yaylası’nda besicilik yaparak yaşayan üreticilerimize verilen sözler yerine getirilmeli, besicilerimizin mağduriyetine bir an önce son verilmelidir.

Bu bağlamda,

  1. Özkonak Beldemizin Ulukışla Yaylasında yaşayan besici yurttaşlarımıza, defalarca vaat edilen, sözü verilen, en temel insani haklardan olan elektrik ve su ihtiyaçlarını ne zaman karşılayacaksınız?  Besicilerimizin mağduriyetine ne zaman son vereceksiniz?
  2. Bakanlığınızın Özkonak Beldesi Ulukışla Yaylası’na elektrik ve su ulaştırılması konusunda bir çalışması var mı dır? Var ise hangi aşamadadır?
  3. Vatandaşlarımıza devlet teşviki ile besi damı yaptırılan bir bölgeye, söz verildiği halde en temel ihtiyaç olan elektrik ve su hizmetlerinin ulaştırılmamasının gerekçeleri nelerdir?