CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Sorunları Hakkında TBMM Genel Kurulunda Konuştu.

CHP Milletvekili Sarıaslan, Nevşehir Sorunlarına Yönelik TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi;

CHP GRUBU ADINA FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. İç Anadolu'nun sevdiği bir türkü var "Dert bir değil, elvan, elvan..." diye, Nevşehir'in sorunları çok, anlatacak zaman kısıtlı.

Şimdi, biz buradan hep "Üreten bir toplum..." diyoruz "Çiftçilerimiz üretsin." diyoruz, çiftçilerimiz üretiyor, Nevşehir'de şu an binlerce ton patates üretilmiş, vatandaş bu patateslerini satamıyor. Ben bu kürsüden dile getirdim, Bakana soru önergesi verdim, dedim ki: Sayın Bakanım, çiftçilerimizin elinde binlerce ton patates var. Bu patatesi maliyetine satmak istiyorlar, gelin, bu patatesi alın, şehirlerdeki yoksul vatandaşlarımıza dağıtın -demin İYİ Partili milletvekili arkadaşım söyledi- askeriyeye dağıtın yani vatandaşın elinde patates kalmasın. Üzülerek söylüyorum ki devlet hiçbir şekilde vatandaşın elindeki patatesi almadı. Şu an evdeki patatesler bozuldu, kokmak üzere. Şimdi bu patatesleri nereye koyacak? Doğaya bırakacak. Doğaya bıraktığında da bu sefer devlet gelecek "Doğayı kirlettin." diye patatesle ilgili bu vatandaşlara ceza kesecek. Şimdi buradan bir defa daha sesleniyorum. Devletin kurumları var, bu kurumları vasıtasıyla Nevşehir'de bulunan binlerce ton patatesi satın alın, gelin, şehirlerdeki yoksul vatandaşlara dağıtın; zaten bu, sosyal devletin de görevlerinden bir tanesi.

Bu kürsüden defalarca söyledim: Nevşehir'deki sanayide doğal gaz yok. Milletvekili arkadaşım burada, şimdi ben bu sorunu dile getiriyorum, diyorum ki: Nevşehir'deki sanayide doğal gaz yok, maliyeti çok yüksek, gelin, buna bir çözüm getirelim, çok da maliyetli bir şey değil. Benim bu konuşmam üzerine 2 milletvekili, 1 de AK PARTİ'li belediye başkanı geliyorlar bakanın yanına, son geldiklerinde valiyi de yanına almışlar "Vali bize söz verdi, buradaki, sanayideki doğal gaz sorununu çözeceğiz." Çözüyor musunuz? Hayır, basında bir manşet. Ben her gittiğimde de soruyorlar: "Ne oldu vekilim, Bakan söz vermişti?" Geçenlerde yine Nevşehir merkezde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ni gezdim. Küçük Sanayi Sitesi'ndeki arkadaşlar diyor ki: "Milletvekili seçiminde ve belediye başkanlığı seçiminde AK PARTİ'liler bize gelir, 'Size bir site yapacağız, belediye olarak arsanızı bedava vereceğiz.' derler, bizi ümitlendirirler, giderler, bırakın arsa vermeyi yanımıza dahi uğramazlar."

Değerli Nevşehirli hemşehrilerime buradan sesleniyorum. Değerli hemşehrilerim, siz AK PARTİ'ye oy veriyorsunuz, AK PARTİ de size hizmet vermiyor. Umarım, bu ilk seçimde AK PARTİ'ye gereken dersi verecek, AK PARTİ'ye verdiğiniz oyları geri alacaksınız.

Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum.

Teşekkür ediyorum. (CHP ve İYİ Parti sıralarından alkışlar)