CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, geride kalan bir yılın değerlendirmesini yaptı.

2021 yılında sorunların hem yerelde hem de ulusal da katlanarak büyüdüğünü anlatan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Nevşehir'in 2021 yılında da yatırımlardan hak ettiği payıda almadığını savundu.

Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin "Geliyor, Gelmekte Olan" sloganını kullanan Gülmez geride kalan bir yıl ile ilgili olarak; “Siyasi iktidarın baskıcı, yasakçı, iş bilmez ve tek adam düzenine karşı iyi bir yıl geçirmediğini ifade etti.

2022 yılının daha iyi bir yıl olması temennisinde bulunan Gülmez; 2021 yılında yaptıkları çalışma ve faaliyetlere ilişin şu bilgileri paylaştı; "2021 yılın da CHP il başkanlığı olarak yoğun bir gündem ile çalıştık. 2021 yılında Nevşehir’i değerlendirecek olursak genelde iyi bir yıl geçirmedik. Belediyenin yaptığı sıcak asfalt yol dışında şehrimize tek bir çivi dahi çakılmadığını ifade ederek tüm temennimiz 2022 yılının daha iyi bir yıl olması için dua edelim” dedi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez; Nevşehir Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak, 6 Ocakta öğretmen evinde basın açıklaması yaptık. Öğretmen evi ne zaman açılacak diye bir açıklamada bulunduk. Bu basın açıklamasından sonra öğretmen evi açıldı. Bin tane öğretmenimiz sokakta kaldı” söyleminde bulundu.

İl Başkanı Gülmez; Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi tarafından gönderilen kitaplar toplatıldı. Bizde bu konuda basın açıklaması yaparak kitapların iadesinin istedik ve Savcılık bu kitapları iade etti. Bizde esnaflarımıza dağıttık.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı görevden alındı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Rasim Arı görevden alındı. Görevden alındığında bizim tepkimiz İstifa etmemesi ve direnmesi gerekirdi. Partiden istifa ederek görevine devam edecekti. Ama olmadı.

Maden sahasına direnen Karabuç Köylüleri ile bir tv programına katıldıklarını da ifade eden Gülmez;. Patates üreticileri ile köylere giderek sık sık bir araya gelerek, patates üreticilerinin sorunlarını dile getirdik.

Ramazan bayramı nedeniyle Nevşehir il genelinde ihtiyaç sahibi ailelere 60 bin liralık gıda yardımında bulunduk.

Engelli vatandaşa akülü araba hediye ettik.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Derinkuyu’da ilçe binası aldık.

İlçelerde köy ziyaretleri gerçekleştirdik. Köylülerin sorunlarını dinledik.

128 milyar dolar nerede diye astığımız pankart, 5442 iller idaresi yasasına göre kaldırılması istendi kaldırdık..

Nevşehir merkezdeki mahalle muhtarlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledik.

Her milli bayramlarda Atatürk anıtı önüne çelenk koyduk ve o günün anlam ve önemi ile ilgili basın açıklaması yaptık.

Ayasofya imamı hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledik.

Nevşehir’e gelen 7 milletvekilimiz ile STK'ları, esnafları ziyaret ettik.

Hacıbektaş'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşıladıklarının altını çizen Kamil Gülmez; 2 Eylülde Genel Başkanımız Nevşehir’i ziyaret etti.

Ürgüp temenni tepesi alt kısmına yapılacak dükkânlar ile ilgili girişimlerde bulunarak basın açılmasında bulunduk.

Eski öğretmen evini gündeme getirdik. Babası da bir öğretmen olan Valimize emekli öğretmenleri kahvehane köşelerinde biçare bırakmasını yakıştıramadık.

3600 ek gösterge ile ilgili basın açıklaması yaptık.

Nevşehir’e geçen Kasım ayında 30 milletvekilimiz geldi. 30 milletvekili ile köy kasaba ve ilçeler tarandı. Sorunları ve dilekleri dinlendi.

Asgari ücret ile ilgili basın açıklaması yaptık.

Davetli olduğumuz bütün düğünlere gittik. Cenaze namazlarına katılmaya gayret ettik.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak çevre konusunda çok duyarlıyız. Karabuç ve karaburna köylerindeki maden ocağı ile ilgili mahkemede köylülere destek olduk. Şehit cenazelerine katıldık; Son cenaze namazına da üzücü bir olay yaşandı. Genel Başkanımızın gönderdiği çelenkteki ismi yırtıldı. Bunu biz şiddetle kınıyoruz.
Tüzük gereği yönetim kurulu toplantılarını 15 günde yapıyoruz.

Zaman zaman basın toplantısı yaparak ilimiz ve ülke gündemini değerlendirdik.

Kayaşehir için ne TOKİ çalışma başlattı nede kayaşehir projesi hakkında bir çalışma var. Kayaşehir projesinin hayata geçmesi için büyük bir ödenek gerekiyor.

Sanayideki esnaflardan dükkân yapılacak diye para topladılar. Ama dükkân falan yapamayarak esnaflara paralarını geri iade ettiler.

Nevşehir ve Türkiye’deki en büyük sorun ekonomik durum marketlerde ve alışveriş merkezlerindeki kalabalık yok. Vatandaşta para olmadığı için boş kaldı.

Elektrik, doğalgaza ve harçlara gelen zamlar vatandaşların belini büktü.

Akaryakıta bir yılda 46 defa zam yapıldı. Yani hemen hemen bunu bir yıla bölersek haftada bir zam yapılmış. Sadece 6 hafta boş geçmiş ondada dini ve milli bayramlar nedeniyle ara verilmiştir.

Köy ziyaretlerinde süt üreticileri yem fiyatlarının yükselmesinden dolayı zarar ettiklerini beyan ederek ineklerini ne yazık ki mezbahanelere veriyor.

TUİK’in verdiği enflasyon rakamı yüzde 36 ama normalde enflasyon oran yüzde 80 dir.

Nevşehir'de yıllardan beri söylenen "çevre yolu" bir türlü yapılamadı. Nevşehir’in yolları sabah ve akşamları kaldırmıyor. Çevre yolu hiçbir şehrin içinden geçmiyor.

Köylülerin en büyük sorunlarından bir tanesi de sulu tarımda oldu. Sulu tarım yapan çiftçilerimizin kullandığı elektrik fiyatlarına yapılan aşı zamanlardan dolayı ekim ve üretim yapılamayacak.

Nevşehir’da 151 tane köyümüz var. 32 tane köyümüzde nüfus 75 altında. Demek ki Nevşehir köylerinde buyük bir göç var. 

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÜLKEMİZİN VE HALKIMIZIN GÜVENCESİDİR”

Seçimlerde Nevşehir halkının AK Partiye % 60 -70’ lerde oy verdiğini ama vatandaşların verdiği oyların karşılığını alamadığını ifade eden  Gülmez, “Nevşehir halkı AK Partiye yüzde 60 -70’ lerde oy verdi. Peki vatandaşlar verdiği oyların karşılığını nasıl aldı. Maalesef alamadı. AK Parti Nevşehir’e Belediye başkanlığının sıcak asfaltlamadan başka bir şey yaptığını görmedim. Her seçimde söz verdikleri hızlı tren bir türlü neden gelemedi, sorusunu yöneltti.

Ayrıca, Nevşehir il genelinde yaşayan Suriyeli ve Afganlıların yanında bizler ikinci sınıf vatandaş kaldık diyen Gülmez, İşallah Az kaldı, Geliyor gelmekte olan! Ve geldiğimizde onları davullarla zurnalarla uğurlayacağız. Unutulmasın ki Türkiye’nin kurucu ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin ve halkımızın güvencesidir.

CHP'nin "Geliyor, Gelmekte Olan" sloganını kullanan Gülmez geri de kalan bir yıl ile ilgili olarak; “Siyasi iktidarın baskıcı, yasakçı, iş bilmez ve tek adam düzenine karşı iyi bir yıl geçirilmediğini ifade etti.

Türkiye’nin kurucu ve birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin ve halkımızın güvencesidir.

Konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haber: Mustafa Ferveren