CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan mesajında şunları ifade etti;

"Engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası “Engelliler Haftası” olarak anılmaktadır. Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatında eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalıyız.Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur.Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

                                                                                                                        Av. Faruk SARIASLAN

                                                                                                                         Nevşehir Milletvekili

                                                                                                                      İçişleri Komisyonu Üyesi