Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Teşkilatı 10 Kasım Atatürk’ü anma programı düzenledi.
Hükümet konağı önünde düzenlenen programa CHP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Aydoğan’ın yanı sıra Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraktepe, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, parti yöneticileri ve partililer katıldı.
Parti çelenginin sunumuyla başlayan, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda konuşan CHP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Aydoğan, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. Yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün en büyük zaferi yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmasıdır. Atatürk ülkenin ve halkın içerisinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır. Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. Yy. ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun için her fert sorumluluğunun bilincinde olmalıdır. Atatürk’ün Türk Milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada o yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” cevabını vermişti. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bu gün unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.
Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmayacaktır. Ülkemizin en zor anlarında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde Ulu Önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz. Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre içinde doğmazlar; Onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.” Ulu Önderim, Atatürk’üm iyi ki bizimleydin. İyi bizimlesin. Bizimle hep var olacaksın” açıklamalarında bulundu.