CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yazılı olarak yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan; "Ankara-Niğde Otoyolu’nun geçtiği bölgede yaşayan Köylülerimizin yaşadığı sorunları ilgili bakanlığa soru önergesi olarak verdik..."

Soru önergemizde;

"Ankara Niğde otoyolunun Alayhan gişeleri Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Süleymanhüyüğü köyü yolu üzerine yapılmıştır. Süleymanhüyüğü köyüne de otobanın kenarından 2 kilometre uzatılarak yeni bir yol verilmiştir. Fakat bu yoldan köye gidilebilmesi için ne bir alt geçit ne de bir üst geçit yapılmamıştır. Köy halkının köyden çıkıp Aksaray'a gidebilmesi için Nevşehir istikametine doğru 25 kilometre gidip tekrar 25 kilometre dönüş yapması gerekmektedir.

Bu bağlamda;

1) Ankara-Niğde oto yolunun Alayhan gişelerinden Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Süleymanhüyüğü köyü'ne giriş çıkışı kolaylaştıracak alt geçit veya üst geçit projesi var mıdır. Yok ise yaptırmayı düşünüyor musunuz?

2)Ankara Niğde otoyolu nun giriş çıkış ücretleri yüksek oluşu bölge halkını sıkıntıya düşürmektedir ücretlerinin düşürülmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?"