7 Haziran 2015 Milletvekili Seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir milletvekili aday Adayı olan Mehmet Çınar Nevşehir'de seçim çalışmalarını hızlandırdı. 

Çınar,AK Parti Nevşehir il Başkanlığı'nı ve il Yönetimini,ilçe yönetimi,kadın kolları,gençlik kolları,ilçe yönetimini ziyaret ettiğini belirterek STK kanaat önderleri, Belediye Başkanı ve değerli basın mensuplarını ziyaret ettiğini ifade etti. 

Nevşehir halkından önce dua sonra destek isteyen Çınar, "Bismillah dedik bu yola çıktık dedi ilk adımı Atık Allah tamamına erdirsin"dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye sunduğu en büyük projelerden biri olan çözüm sürecinin kritik bir aşamada olduğunu, yine Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi gibi önemli başlıkların hayata geçmesini ülke halkımız büyük bir sabırsızlıkla beklediğini belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Çınar, bu topraklarda yaşayan ve Nevşehir'i çok iyi bilen biri olarak ilimiz kalkınması sürecine katkı sunmak için aday adayı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin ve Nevşehir'in Ak Parti’ye ihtiyacının olduğunun altını çizen Çınar, “Barış ve kardeşliğin tesisi için, Nevşehir'de sorunların çözümü ve daha güçlü bir Nevşehir için, Hak için adalet için, Mazlumların mutluluğu için AK Parti’ye destek vermek zorundayız. Halkımızın geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Ak Parti’ye güçlü bir destek vererek Nevşehir'e yakışacak bir oy oranıyla milletvekillerini buradan göndereceğine inanıyorum” dedi.

"Ben milletimize hizmet etmek için bu göreve talip oldum" diyen Aday adayı Mehmet Çınar son olarak bütün aday adaylarına da başarılar diledi. Çınar yarın yapılacak olan Temayül yoklamasında Parti teşkilatından dua ve desteklerini esirgememelerini istedi.