AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Teşkilat mensuplarıyla parti binasında buluşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu 25 yıllık siyasi birikimini ve il başkanlığı sürecinde kazandığı tecrübeyi milletvekili olarak Ankara’ya taşımak istediğini açıkladı.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik ve kadın kolları ile bir araya gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu, “Ak Parti döneminde kadın çalışan istihdamında gözle görülür bir artış oldu” dedi.

“HAKKINIZ ÖDENMEZ”

Ayrıca AK Parti’li kadınların çalışmalarının önemini vurgulayan Abdurrahim Çöloğlu, “Ak Parti hükümeti döneminde kadınların seçilme oranı arttı ve kadınlarımızın hür iradelerini ortaya koyma noktasında önemli gelişmeler yaşandı. Ak Parti döneminde kadın çalışan istihdamında gözle görülür bir artış oldu ve çalışma hayatına daha fazla katkı sundular. Sizler bu parti ilk kurulduğu zamanlarda; ailenizden feragat edip, kendi cebinizden oluşturduğunuz desteklerle partimize destek verdiniz. Gece gündüz demeden çalışıp partinin bugünlere gelmesine büyük katkı sundunuz. Partinin bugünkü başarısında sizlerin hakkı ödenemez'' dedi.
 

“SİZLER BİZİM BAŞ TACIMIZSINIZ''

Konuşmasının devamında Çöloğlu, ''Ankara Sincan da görev yaptığımız süre içinde hiçbir kadın çalışanımızı ağır işlerde çalıştırmadık. Kadınlarımızın ev ve işyerindeki sorumluklarının ağırlığı nedeniyle kendilerini psiko-sosyal olarak tükenmiş hissettiklerine tanık oluyoruz. Bununla beraber kadınlarımız, kendilerine ve ailelerine yeri geldiğinde yetememe noktasına bile gelebiliyor. Ak Parti döneminde, yaşanan bu sorunların çözümü noktasında önemli adımlar atıldı. Kadınlar için bu konularda yasal düzenlemeler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Sizler bizim baş tacımızsınız'' ifadelerine ye verdi.

ÇÖLOĞLU AK GENÇLERLE BULUŞTU

Çöloğlu, çalışmalarından dolayı AK gençlere teşekkür ederken, parti içerisinde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“Keşke ben gençken de Ak Parti kurulmuş olsaydı”

Çöloğlu, Ak Parti’yle belirli bir yaştan sonra siyasete başladığını söylerken, “Yıllardır bu davanın içinde gücümüzün ve aklımızın yettiği kadar mücadele ediyoruz” dedi.  Çöloğlu, Ak gençlere yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Siz gençlerin karşısında heyecanlanmamak mümkün değil ama ben gençliğimden başlayayım. Keşke ben gençken de Ak Parti kurulmuş olsaydı, ben de sizin yaşınızda Ak Parti’de siyasete başlamış olsaydım. Biz Ak Parti’de siyasete belirli bir yaştan sonra başladık. Yıllardır bu davanın içinde gücümüzün ve aklımızın yettiği kadar mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Geriye dönüp baktığım zaman burada gençlik kolları olarak başkan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu Kimdir?
Kendisini daha iyi tanıyabilmeniz için Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdürrahim Çöloğlu'nun özgeçmişini yayınlıyoruz.

Çöloğlu kimdir?

1959 yılında Gülşehir’de doğan Abdurrahim  ÇÖLOĞLU İlkokul,Ortaokul ve Liseyi Nevşehir’de  bitirdikten sonra 1983 yılında İTÜ Makine Fakültesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.

1985-2001  yılları  arasında  Makine  ve  Kimya  Endüstrisi  Kurumuna ait  İnşaat  ve Kazı  Makineleri Fabrikası ve Etimesgut Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ’de sırasıyla imalat mühendisi,vardiya mühendisi,  şef mühendis,başmühendis,kısım müdürü ve Mühendislik Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında birleşme nedeniyle Turban Turizm AŞ’de Mühendislik Hizmetleri                   Müdürlüğü görevine devam etti.

2003-2005 yılları arasında Sümer Holding AŞ ‘de özelleştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2006 yılları arasında ise Sümer Holding AŞ’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

Sümer Holding AŞ ‘deki görevleri sırasında Holdingin 17 işletmesi, 4 anonim şirketi ve Sümer Holdinge devredilen Turban Turizm AŞ, Türkiye Zirai Donatım Kurumu AŞ ve Tümosan AŞ hakkında alınan ÖYK kararları neticelendirildi. Bu dönem içinde yine ÖYK kararları gereği özelleştirmelerinin tamamlanması amacıyla, Seka  AŞ  ve Tügsaş AŞ Sümer Holdingle birleştirildi.

Bergama Pamuk İpliği ve Dokuma San. Tic. AŞ ve Antalya Pamuklu Dokuma Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanlığı ’nda araştırmacı olarak görev yaptı.

2007-2009 yılları arasında İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında  Sincan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.