CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın geçtiğimiz gün,Niğde’de partiye katılımcılar için düzenlenen Rozet takma töreninde iddia ettiği şok açıklamalarına AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’den anında cevap geldi.

Gizligider CHP’li Şafak’ın İddialarına Cevap Verdi…

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak partisine katılan 40 kişi için düzenlenen Rozet takma töreninde yaptığı konuşmasında; “Geçen beni Ürgüp’ün Şahinefendi köyünden aradılar Cuma namazından çıkan vatandaşların kimlik kontrolleri yapılıp tutuklanıyor diye. Eğer biz hükümet olup yapsaydık ya şu CHP’liler de cumadan çıkanı tutukluyorlar derlerdi.” Açıklamasının ardından FİB Haber Merkezimize konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av.Ebubekir Gizligider,CHP Niğde Milletvekili Sayın Doğan Şafak’ın ortaya koyduğu bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Gizligider,Bahse konu olan Ürgüp Şahinefendi köyünde Cuma namazı sonrası kimlik kontrollerinin yapıldığı hususu doğru fakat CHP Niğde Milletvekili Şafak’ın iddia ettiği gibi ne herhangi bir tutuklama olayı nede tutuklanan bir kişi kesinlikle olmamıştır.Büyük ihtimalle Sayın Şafak yanlış bilgilendirilmiş diye düşünüyorum.

Cuma Namazı sonrası böyle bir uygulama ile kimlik kontrolleri yapılmasına kesinlikle karşıyız kaldı ki tüm kamuoyu da takdir ederler ki bizim düşüncemiz duruşumuz ve bu konudaki hassasiyetlerimiz bellidir.Bu konuda bu uygulamayı yapanlar hakkında Gerek Ürgüp Kaymakamlığımız gerekse Nevşehir Valiliğimiz nezdinde idari soruşturma başlatılmıştır dedi.