Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek ola Hacı Bektaş Veli anma etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

Anadolu irfan ve medeniyetinin temel yapı taşlarından Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a yürüyüşünün 751. yıl dönümü nedeniyle 13 Ağustos Cumartesi günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Müzesi'nde düzenlenecek anma programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Anma etkinliğine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile çok sayıda vali ve milletvekili katılacak.

BAKAN ERSOY'UN İMZASIYLA DAVETİYE YAYINLANDI

Saat 19.00'daki Anma töreni için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla davetiye yayınlandı. Davetiyede ise, "Bu kapı sevgi, barış, kardeşlik, muhabbet kapısıdır" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı ve çok sayıda bakanın katılacağı etkinlik için güvenlik önlemleri artırıldı. ilçenin bir çok noktasına polis bariyerleri indirilirken, çarşı esnafından, iş yeri sahibi ve çalışanlarının isim ve T.C kimlik numaraları toplandı.

Anma Etkinliği Cumhuriyet Meydanında Yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı alternatif Hacı Bektaş Veli anma etkinliği Hacıbektaş Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Erdoğan’ın etkinliğin ardından Hacı Bektaş Veli Dergahını ziyaret etmesi bekleniyor.

Anma Etkinliği Alanına Akreditasyonu Bulunmayanlar Alınmayacak

Edindiğimiz bilgilere göre etkinlik alanına sadece akreditasyon kartı bulunanlar (daha önceden belirlenmiş isimler) alınacak. Hacıbektaş dışından özel davetle gelecek bin 500 kişi, 300 protokol üyesi ve akreditasyon kartı sahibi olan basın mensuplarının dışında alana kimse alınmayacak.