AK Parti'nin hükümette olduğu son 15 yıl içerisinde bugün ayrı bir önem taşıyor.16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda oylanan maddelerden biri olan ve "Cumhurbaşkanı'nın partisiyle ilişiği kesilir." maddesinin kaldırılmasının ardından 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün AK Parti'ye yeniden üye oluyor.

TÖREN GENEL MERKEZDE

AK Parti'nin salı günleri TBMM'de gerçekleştirdiği grup toplantısı bugüne özel olarak Söğütözü'ndeki Genel Merkez'de gerçekleştiriliyor.

33 AYLIK ZORUNLU AYRILIK

10 Ağustos 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın verdiği oylarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan ve o zamanki Anayasa'nın ilgili maddesi gereği partisinden ayrılan Erdoğan, 979 günlük zorunlu ayrılığın ardından Kurucu Lideri olduğu partisine "Efsane geri dönüyor." sloganıyla kavuşuyor.

GENEL MERKEZ'DE BÜYÜK HEYECAN
Bakanlar ve Milletvekilleri salona alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'den AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti'ye üyelik töreninin gerçekleştirileceği salona geçti. 


Başbakan Yıldırım gözyaşlarını tutamadı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması nedeniyle düzenlenen törende kürsüye gelirken gözyaşlarını tutamadı.

Yıldırım şöyle konuştu: "Özlemek sabretmektir, yılları ayları saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımız, bugün yuvaya kurucusu olduğu AK Parti’ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, grubum adına hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. "​

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partisine veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından AK Parti’ye 979 gün sonra yeniden üye olarak döndü. Erdoğan üyelik beyannamesini imzaladı ve resmen AK Parti'ye üye oldu.

ADAYIMIZ ERDOĞAN
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye katılım töreninde yaptığı açıklamada "AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağan kongremizi yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümitle Cumhurbaşkanımızı Genel Başkan adayı olarak teklif ediyoruz. Şüphesiz kararı kongre delegelerimiz verecektir." dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEKLİFİMİZİ SUNACAĞIZ

Sayın Cumhurbaşkanım evinize yuvanıza tekrar hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoşgeldiniz demeye de ihtiyaç yok. Bu şarkı burada bitmez diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos tarihi kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti bugüne kadar milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın AK Parti'ye dönmesinin önündeki engeli tamamen kaldırmıştır. Milletin partisi, lideriyle buluşturmuştur, hayırlı olsun, mubarek olsun. AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Şüphesiz kararı kongre üyeleri verecek şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bugün bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. Geçmiş 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından Türkiye'nin geleceğini inşa etmek üzere bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü tazeliyoruz."

haber7