Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin talimatlarıyla '2023'e Doğru, Aday Belli, Karar Net' sloganıyla başlatılan “Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantısının Derinkuyu ve Acıgöl ayağı Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde gerçekleşti.

Derinkuyu Belediyesi Düğün Salonunda toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya; "2023 hedeflerimize Cumhur İttifakı ile ulaşıp, Türk milletinin gücüyle ve Türk devletinin yeniden tarihinde her zaman olduğu gibi şaha kalkışının yılı olacaktır."dedi.

Başkan Kaya'nın ardından katılımcılara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Nevşehir Derinkuyu’dayız. Adım adım Anadolumuzun yollarındayız. Muazzez Asenalarımızla, Yiğit Bozkurtlarımızla, Ülküdaşlarımızla ve tüm Teşkilatlarımız ile biriz beraberiz. Cumhurtifakı’nın güçlü sesini ve milletimizin gösterdiği teveccühü gördük. Var Olsunlar" dedi.

Kılıç; "Genel başkanımız, bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyin talimatlarıyla başlatılan bu programlar, milletçe birliğimizi tehdit eden algı operasyonlarına, bilgi kirliliğine ve buna bağlı olarak gelişen kafa karışıklığına son vermek için düzenlenmektedir. Bilinmelidir ki, millet yüksek ve ortak ideallerle bir birine ne kadar bağlanırsa, devlette bir o kadar güçlü ve kalıcı olmaktadır. Bir başka deyişle devletimiz gücünü milletimizin birlik ve beraberliğinden almaktadır. Son günlerde kamuoyuna yansıyan olaylar incelendiğinde; siyaset yapma bahanesiyle milletimizin hassas olduğu konuların kaşındığı ve gerilimin tırmandırılmak istendiği açık bir şekilde görülecektir. Milletimiz, birliğimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğini bir daha göstermiştir. O karanlık gecede MHP, tüm kadroları ile Türk milleti ile bütünleşerek ülkemizin gelecek adına felakete sürükleyecek süreci engellemiştir. 2023 lider ülke Türkiye hedefi doğrultusunda işleyen devlet politikalarını sonuna kadar desteklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bu günden sonra da Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütün meselelere milli tarih şuuruyla yaklaşıp, önce ülkem ve milletim anlayışıyla bu güzel vatana hizmet etmeye devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti ile, milletimizden aldığımız gücümüzle bu ülkenin güzel yarınlarına hizmet noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Derinkuyu Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Milletvekili Ramazan Kaşlı, MYK üyesi Emrullah Türe, MDK üyesi Emin Alper Öztürk, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Tatlarin Belediye Başkanı Ercan Selvi,Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerinin Cumhur İttifakı İlçe Başkanları, sivil toplum kuruluş başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının ikinci ayağı bugün saat:16.30 da Gülşehir ilçesinde akşamında ise Nevşehir Ticaret Borsasında yapılacak.

Yarın ise, Ürgüp, Avanos ve Kozaklı ilçeleriyle tamamlanacak.