Deva Partisi Nevşehir İl Başkanı Alper Atabay, açtı ağzını yumdu gözünü.

İl Başkanı Atabay, yaptığı yazılı açıklamasında ağır konuştu: ‘’Efendiler Kendinize Gelin‘’ 3 maymunu oynayarak şehir yönetilmez.

Nevşehir Belediye Meclisi üyelerinden aldığımız bilgiye göre 5 Mart 2021 Tarihinde meclis toplantısında yaşanan olaylarla alakalı Mevcut Belediye Başkanı İle Belediye Meclis Üyeleri arasında sözlü münakaşa ve kavgalar yaşanmıştır.

ATABAY yaşanan olaylarla alakalı ‘’Efendiler Kendinize Gelin ‘’ yorumunu yaptılar.

‘’Nevşehirli vatandaşlarımız, sizlerin kişisel ihtiraslarınız ve koltuk kavgalarınızla, alması gereken hizmetlerden geri bırakılamaz.

O makamlar halkın oylarıyla temsil noktalarıdır. Kişisel menfaatlerinizi tartıştığınız makamlar değil, İcra ve hizmet makamlarıdır’’ dedi.

Belediye Başkanı SAVRAN’a ve Belediye Meclis Üyelerine ithafen;

Siz değil misiniz geçen ay oy birliği ile seçtiğiniz Başkan’la şimdi kavga ediyorsunuz. ‘’Efendiler Kendinize Gelin ‘’ dedi. Atanmış Belediye Başkanına oy verirken 21 ayda 3 kere meclise gelmesini gündem yapmayanlar şimdi ne oldu da kavga ediyor dedi.

Belediye Başkanı SAVRAN’dan şehrimizin hizmet beklediği ulaşım, altyapı, trafik, sosyal yaşam alanı sorunlarına çözüm üretmesini istedi. 

Sözlerine Eski Belediye Başkanı Rasim ARI’nın Belediye Seçimleri öncesinde lansmanı yapılan ve yapılması vaad edilen projelerin durumu hakkında bilgi istedi.

Ayrıca Başkan SAVRAN’dan Deva partisi Merkez İlçe Başkanı Muammer ÇİMEN Başkanımın sorduğu sorulara cevap vermesini istedi ve soruları tekrar hatırlattı.

İşte cevaplanmamış o sorular;

1-Nevşehir Belediyemizin güncel borcu ne kadardır?

2-Belediyemiz kaç personel ile çalışmaktadır?

3-Geçmişte seçime günler kala belediyeye alınan eski başkan ve eski başkan yardımcılarının çocukları sözleşmeleri bitmiş midir? Çalışmaya devam ediyorlar mı?

4-Seçilmiş eski başkan ve eskil başkan yardımcılarının çocukları hangi pozisyon ve hangi maaşla işe alınmıştır? İşe alım sürecinde Liyakata uygun hareket edilmiş midir?

Konularla alakalı net açıklamalar olmadığından bilgi kirliliğini yaşanmaktadır. Konuyla alakalı açıklama yaparak bilgi kirliliğini ortadan kaldırmayı düşünüyor muyuz?

5-Belediye'nin 7 yıl ödemesiz krediler çekildiği doğru mu? Kredi miktarı ve hangi bankalardan kredi kullanıldığını hakkında açıklama beklemekteyiz.