Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, geçmişten günümüze kadar bu dava uğruna verilen mücadeleleri kısaca özetleyerek “Dün buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız.” dedi.

“Ayaz yedik, jop yedik, hapis yedik, idam yedik ama haram yemedik” diyerek davası uğruna her şeye göğüs gerdiğini ifade eden Başkan Ali Türker, “Dünümüzü bilerek, yarınımızı bilerek. Hemşehrilerimizle kol kola yükseltmeye devam edeceğiz şanlı Ülkümüzü” dedi.

İşte Ocak Başkanı Ali Türker’in tüyleri diken edecek o muhteşem açıklaması;  “Unutmadık geldiğimiz yerleri; sokakları, okul bahçelerini, Meteris'i... Arkadaşlarımızdan emanet aldığımız kısa pantolonların üzerine giydiğimiz yine emanet ceketlerle görev aldığımız Ocak Programlarını da. Davamız uğruna girdiğimiz kavgaları, eylemlerde gözaltına alındığımız anları ve üç beş arkadaşla Gülbahçe'de, karakolun önünde, çiçek ekmek bölüştüğümüz ayaküstü sofralarımızı... Kışın soğuk günlerinde elinde bir poşet kömür, Nevşehir pidesi ve çömlek peyniriyle ocağa gelip akşam yemeğini bizle yiyen abilerimizi, 80'lerde cezaevine düşmüş, yapabildikleri boncuk işleme üç hilal saatlerini hatıra diye duvara astığımız büyüklerimizi... Evinin rızkından otobüs paramızı veren yöneticilerimizi, bebeğine ayıramadığı vakti bizle geçiren başkanlarımızı unutmadık. Biz geçtik feleğin çemberinden, erkekçe dövüşüp  Ülkücüce dik durarak. Ayaz yedik, jop yedik, hapis yedik, idam yedik ama haram yemedik. Hak yemedik! Issız kaldık, işsiz kaldık ama namerde eğilmedik. Kurşunlu camiinin avlusunda yattık ama kirli ellerin yaptığı sıcacık yataklarda yatmadık. Abilerimizden adam olmayı, adam gibi dik durmayı öğrendik. Unutmadık, darda olduğumuz dünümüzü. Şımarmadık bugün de, atlattığımız günleri unutup Eyvallah, dik durmaya devam ediyoruz. Dün de vardık, bugün de varız ve yarın da olacağız Allah'ın izni ile. Alibey caminde cemaatimizle omuz omuza saf tutup, sanayide ustalarımızın helal çaylarından içmeye devam edeceğiz. Bir olmanın iri ve diri olmanın hazzına vardık, teskilatlanmaya devam edeceğiz. Dünümüzü bilerek, yarınımızı bilerek. Hemşehrilerimizle kol kola yükseltmeye devam edeceğiz şanlı Ülkümüzü. Biz tarihin bir gün acı içinde kıvranarak yazacağı, şehadete susamış, kılıçtan da keskin en müthiş silahlarız, biz ÜLKÜCÜLERİZ!”