1 Kasım Erken Genel seçimlerine az bir süre kala Eski Nevşehir Milletvekili ve AK Parti Kurucularından Ombudsman Mehmet Elkatmış'ın AK Parti Milletvekili Adaylarına destek için Nevşehir'e gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

"Gelecek - Gelmeyecek" şeklinde Papatya falı açan Nevşehir Siyasi kulislerinde Şimdi Tüm Gözler Elkatmış'ın kurucusu olduğu partinin Milletvekili Adaylarına destek amacıyla Nevşehir'e gelip gelmeyeceğine çevrildi.

1 Kasım seçimlerine yaklaşık son 1 hafta kala bu soru cevabını bulacak..


MEHMET ELKATMIŞ Kimdir ?
 

1947’de Nevşehir’in Nar kasabasında doğdu. İlk ve orta okulu kasabasında tamamladı ve Nevşehir Lisesinden mezun oldu. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek aynı yıl Nevşehir’de avukatlık stajına, 1972 yılı sonunda Ürgüp’te serbest avukatlığa başladı. Askerlik görevini askeri hakim olarak tamamladı. Askerlik dönüşünde 1974 yılı Kasım ayında Nevşehir’de tekrar serbest avukatlığa başladı. Avukatlık yaptığı dönemlerde ve üniversite öğrenciliği yıllarında, siyasi partilerde kuruculuk ve il başkanlığı görevlerinde bulundu.


1991 – 1995 – 1999 ve 2002 tarihlerinde yapılan seçimlerde 19, 20, 21 ve 22. Dönemler Nevşehir milletvekilliğine seçildi. TBMM’de görev yaptığı bu dönemlerde, TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve katip üyelik ve TBMM İdare Amirliği görevlerinde bulundu. Ayrıca TBMM’de uzun yıllar KİT komisyonu üyeliği, Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanlığı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı; TEDAŞ, Civan Gate, SSK ve TBMM Genel Kurulu yapımındaki usulsüzlükleri soruşturma komisyonlarında üye olarak görev yaptı. 04/12/2012 tarihinde TBMM tarafından Kamu Denetçisi olarak seçildi.


Bu görevleri yanında bir çok sivil toplum örgütünde ve vakıflarda kurucu ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası toplantılara, panel, açık oturum ve sempozyumlara izleyici, konuşmacı ve başkan olarak katıldı. Pek çok gazete ve dergilerde, TV’lerde röportajları beyanları ve makaleleri yayımlandı. 
4 çocuk babasıdır.