Aslında biraz sonra açıklayacağımız bu durum ilginç bir gerçeği de ortaya koyuyor. Henüz iktidar partisinin mülkiyeti kendisine ait bir binası bile bulunmazken, biri mecliste diğerleri meclise bile girememiş olan partilerin kendi mülkiyeti binalarda hizmet veriyor olması oldukça düşündürücü.

Edindiğimiz bilgilere göre, İktidar Partisi AK Partinin bulunduğu bina kiralık. 10 Yılı aşkın bir zamandır bu binada hizmet veren Ak Partinin kendi binasına sahip olma yönünde bir girişiminin bulunup bulunmadığı ise bilinmiyor.

Ana muhalefet partisi CHP kendisine ait olan katta hizmet veriyor. Bir dönem küçük geliyor diye yeni bir bina alımına gidilmesine karşın CHP ye daha geniş bir bina bulanamamıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi de yine bulunduğu binada mülkiyeti  kendisine ait olan binada siyaset yapan partiler arasında. Yer darlığı nedeniyle il başkanının tasarrufuyla balkon PVC ile çevrilerek yeni bir çalışma alanı oluşturulma yoluna gidiliyor.

Ak Parti ve MHP kendi binasında hizmet veremezken Demokrat Parti ve BBP gibi meclise dahi girememiş olan partiler ise kendi mülkiyetinin sefasını süren partiler arasında. Saadet Partisi, İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti gibi partiler ise henüz partiye bina alabilecek duruma ulaşabilmiş değil.
Haber:Ali Çamur