CHP'li Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği Nevşehir Mitinginde sahne arkası video ledwall da "Malatya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte şehir protokolününde davetli olduğu Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından verilen iftar yemeğine katıldığı görüntülerini izlettirmesi ve hemen ardından İnce'nin bu görüntülere ithafen yaptığı konuşmasına, " 2.Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in Cumhurbaşkanı seçildiği günün ertesi gününde apoletlerini sökeceğini açıklamış ve bu açıklama Nevşehir başta olmak üzere tüm yurt sattında büyük tepki toplamıştı.
Erdoğan'dan Hodri Meydan...! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Adayı Muharrem İnce’yi, yine Muharrem İnce’nin kendi sözleriyle eleştirdi. Erdoğan: "Bay Muharrem 24 Haziran'da bu seçimi kaybedersen ne yapacan onu söyle? Bırakıp gidecen mi onu söyle..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şimdi soruyorum, Bay Muharrem eğer sen bu seçimlerde birinci çıkamazsan, birinci çıkamadım diye bu işi bırakmaya hazır mısın?' dedi.

'BAY MUHARREM BIRAKMAYA HAZIR MISIN'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye seslenen Erdoğan, "Şimdi soruyorum, "Bay Muharrem, 24 Haziran'da bu seçimi kaybedersen ne yapacan onu söyle? Bırakıp gidecen mi onu söyle...?" dedi.

İşte Erdoğan'ın sahnede izlettirdiği, İnce'nin o açıklaması ve görüntüleri mitingte ki vatandaşları güldürdü...

CHP'li Muharrem İnce, yaptığı o açıklamasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vururken, Erdoğan'ın başarısını böyle takdir etmişti

İnce: "Çıkmışsın yenmiş. Yenmiş de yenmiş"

1 Kasım seçimleri sonrasında Muharrem İnce, Erdoğan'ın başarısını böyle takdir etmişti: "Çıkmışsın yenmiş. Yenmiş de yenmiş" İşte Türk siyasetine bu sözleri ile damga vuran CHP'li Muharrem İnce: Tayyip Erdoğan bir kez daha yenecek sözleriyle gündemde yer almıştı... Hızını alamayarak sert eleştirilerini sürdüren İnce, "Bu zihniyetteki birinin 250 sene iktidar olması mümkün değil" sözleriyle parti yönetimini hedef almıştı.

"6 SEÇİMDE BAŞARILI OLAMAMIŞ BİR CHP 2019'DA SEÇİMLERİ NASIL BAŞARI İLE ATLATACAK?"

CHP'nin 6 seçimde başarılı olamadığını söyleyen İnce, "Lider olağanüstü durumlardan güvenli limanlarına yanaştırabilen kişidir. 1 Kasım öncesinde olağanüstü koşullar vardı. Şimdi daha olağanüstü koşullar var. Şimdi tek başına iktidar var. Daha büyük olağanüstü koşullar var. Türkiye'nin vicdanına sesleniyoruz. 6 seçimde başarılı olamamış bir Cumhuriyet Halk Partisi var. 7. Seçimde bunun başarılı olacağını söyleyen bir Allah'ın kulu var mı? Ne olacak, hangi büyük değişim olacak da, 6 seçim yenilmiş bir parti, 2019'daki Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimini yerel yönetimler seçimini nasıl başarı ile atlatacak? Kim başarı şansı görüyor. Ben göremiyorum" dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 6 KEZ YENDİĞİ BU YÖNETİMİ YENİDEN YENECEKTİR"

İnce, "Hatta önümüze referandum gelirse, başkanlık sistemi gelirse Recep Tayyip Erdoğan, 6 kez yendiği bu yönetimi yeniden yenecektir. Ben bunu görüyorum. Vicdanınıza sesleniyorum. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. Bir otobüse biniyorsunuz, o otobüs 6 kez yolda kaza yapmış. 7'nciye aynı firmadan bilet alır mısınız?" diye sordu.

" CHP'NİN DE BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin CHP'ye, CHP'nin de büyük bir değişime ihtiyacı olduğunu vurgulayan İnce, "Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin de büyük bir değişime ihtiyacı var. Bir yenilenmeye, iddia ortaya atmaya ihtiyacı var" açıklamasında bulundu.

ADAM YÜZDE 52 ALMIŞ, SEN REZİL OLMUŞSUN
Muharrem İnce, "Adam yüzde 52 almış, 'neden 55 almadım' diye tartışıyor, sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, 'bunu tartışırsak AK Parti'nin üstünü kapatırız' diyorsun. Böyle bir kafa olur mu? İktidar olamamanın sebebi bu. Bu soru bir takım yöneticilerinin kafasında varsa yazık, bu kafa iktidar olamaz. Yüzde 52'yi araştırıyor, 'neden 57 değilim, 58 değilim' diye tartışıyor. Sen '14 parti bir araya geldik' diyorsun. 38 almışsın, yenmiş seni. Her seçimde yenmiş seni, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, yenmişte yenmiş, yenmişte yenmiş. Meydan okuyor, 'birinci çıkamazsam istifa ederim, sen edebilir misin?' diyor. Sen böyle bir ortamda yenilgiyi tartışmak yerine, 'gel bunu tartışalım' diyene 'AK Parti'nin içindeki tartışmayı gölgelersin' diyorsun. Yok ya derler adama. Bu ayıp, bu düşüncede olan birisinin iktidar olması mümkün değil, 250 sene de iktidar olması mümkün değil" şeklinde konuştu.

Erdoğan bu görüntü ve açıklamalarında ardından: "Şimdi İnce'ye soruyurum 24 Haziran seçimlerinden sonra yaşayacağınız hezimetin ardında sizde  istifa edecek misiniz? diye sordu."

Geçtiğimiz seçim döneminde Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na karşı adeta bayrak açmış ve AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçimde daha fazla fark atarak CHP’yi yendiğini anlatmıştı.

HABERE AİT VIDEO

Kaynak: Yeni Akit