Gelecek Partisi Nevşehir İl Başkanı Ömer Yasakçı gündemi değerlendirerek Kapadokya Alan Başkanlığı başta olmak üzere son dönemdeki olumsuz gelişmeleri adeta bombaladı.

Başkan Yasakçı, Kapadokya Alan Başkanlığı’nın telefonla turizmcilerden sportif faaliyet belgesi için para istediğini belirterek, devlet ciddiyetini tepeleyen bir durum oluşturduklarını ve devlet kurumunun şirket mantığıyla davranmaması gerektiğini söyledi.

 Alan Başkanlığına eleştirilerine devam eden Yasakçı, ortada kanun var yasa var,devlet kurumlarının nasıl davranacağı da yazılıdır. Alacaklı gibi turizmcilerden telefonla para istediler daha sonra bu davranış şekli eleştirilince davranışlarını düzeltme yoluna gittiler. Baştan bu yana eleştirdiğimiz ama hala düzeltemedikleri işlemleri tersten deneyerek sürdürmek istemeleri apayrı bir sıkıntıdır.

Başkan Yasakçı Bakan Soylu’nun açıklamalarını eleştirdi.

Diğer yandan gündeme dair açıklamalarda bulunan Yasakçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarını da eleştirdi.

Bakan Soylu’nun sınır güvenliği tedbirlerini sağladığı yönündeki açıklamaları ile ilgili, bu kadar sığınmacı devlet kontrolünde mi alınıp ülkemize yerleştirilmiştir diye sordu. Pasaportlarını yırtan mültecileri gönderemiyoruz derken devlete bu kanbur devlet eliyle mi oluşturulmuştur.

Sorularını şu şekilde sıralayan Başkan Yasakçı,Sayın Soylu ülke kapasitesinin uyumlu düzeyde tuttuklarını söylemekle neyi kastetmiştir?

Bakan Soylu’nun açıklamalarında ki öncelikle kelimesiyle neyi söylemeye çalışıyor? Diyen Yasakçı, hemen hergün kadın cinayetleri işleniyor. Bunlar öncelik değilmidir dedi.

İstanbul havalimanı ile açıklama…

İstanbul havalimanı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yasakçı, Atatürk havalimanının canına okunduğunu söyleyerek  ama bu kış gördük ki İstanbul havalimanıyla tüm dünyaya rezil olduk dedi. Turistlere kartondan yataklar serdiler. Apronlartemizlenemedi.En büyük utançta Ulaştırma Bakanının İstanbul Havalimanına belli bir süre ulaşamamasıydı. Bu sıkıntılı duruma yine Atatürk Havalimanı yetişmişti. Atatürk Havalimanına tüm bunlardan dolayı da olsa dokunulmamalıdır dedi.

Bakan Nebatiye eleştiri

Gelen zamları da  eleştiren Başkan Yasakçı,Bakan Nebati’nin sözlerini hatırlatarak, gözlerimizi kapatıp altı ay sonra açmak istediğini söylemişti. Gözlerimizi açlıktan kapatamadık ama altı ay sonra vatandaşın borç harç içinde elindeki bir parça kuru ekmeğinin de elinden alındığını söyledi. Durumu tam bir fecaat diyerek eleştirdi.