15 Temmuz hain girişiminin Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe teşebbüsü olduğuna vurgu yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, hain girişimin milli iradeyle geri püskürtüldüğünü hatırlattı.

Gizligider; “Bundan tam bir sene önce 15 Temmuz akşamı millî iradeye karşı yeni bir darbe ihanetiyle karşı karşıya kaldık. FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, Hükûmetimizi, yüce Meclisi ve millî iradeyi hedef almıştır. Milletin silahını Cumhurbaşkanlığına, Millet Meclisine ve milletimize sıkan eli kanlı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gelmiş geçmiş en hain darbe cürmünü işlemiştir. Aziz Milletimiz de, Hakk'a inanan, halka dayanan millî iradeyi canı pahasına korumuş, tarihin en kanlı darbe teşebbüsünü saatler içerisinde püskürtmüştür.”dedi.

SON NEFES DİNMEDEN HAİNLER EMELLERİNE KAVUŞAMAYACAK

AK Parti Nevşehir Milletvekili  Ebubekir Gizligider bu vatanı ve milleti bölüp parçalamaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Gizligider, geçen yıl ki o karanlık gecenin Allah’ın izni ile nurlu sabahlara dönüştüğünü dile getirerek ‘ Türk Milletinin kahraman evlatları, hainlere karşı büyük bir mücadele verdi. Bizlerde gücümüz yettiğince siz değerli halkımızla birlikte dualar yaptık. Bu karanlık gecenin sonunda bizleri nurlu sabahlara kavuşturması duasında bulunduk. Bazı  genç kız kardeşimiz o gece  ‘ Bize bir araba bulun, bizlerde İstanbul’da köprüye gidip kardeşlerimizle mücadeleye katılalım’ isteğinde bulundular. Hainler,  bu vatanı bölemeyecekler,  bu bayrağı indiremeyecekler ve  bu ezanı dindiremeyecekler.  Son nefes dinmeden de FETÖ ‘nün hainleri başta olmak üzere tüm hainler hedeflerinize asla kavuşamayacaklar. “ diye konuştu.

“15 TEMMUZ DİRENİŞ GÜNÜDÜR”
Hain darbe girişimini, millet olarak asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Gizligider, 15 Temmuz’un milli direniş günü olduğunu söyledi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider; “Darbe girişiminin hemen ardından 15 Temmuz’u ‘Şehitler ve Demokrasi Günü’ ilan ederek o günü resmî tatil yaptık. 15 Temmuz’u milletimizin istiklalinin ve istikbalinin, bayrağımızın, ezanlarımızın, demokrasimizin kurtuluş tarihini, şehitlerimizi ve gazilerimizi anma vesilesi bir millî gün olarak kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.​

“15 TEMMUZ’U ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ”
“15 Temmuz’u Türkiye’de bir daha kimsenin darbe teşebbüsünde bulunmamasını benzer bir ihaneti aklına dahi getirmemesini sağlamanın sembolü hâline dönüştüreceğiz.” diyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebuebkir Gizligider, ”15 Temmuz'un unutulmasına, unutturulmasına, bu ihanetin üzerinin örtülmesine, bu hainlerin yaptıkları alçaklığın hesabının sorulmasının önüne geçilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’u asla unutturmayacağız.” şeklinde konuştu.